Zvonoteca prefecturală: cine vine, că de plecat... știm cine pleacă! Să fie vorba, din nou, de o femeie prefect în Bistrița-Năsăud?

Urmare a schimbării garniturii de guvernare, conform declarațiilor venite dinspre viitorul Guvern monocolor, prefecții „generației” PSD vor fi schimbați din funcții. În cazul județului Bistrița-Năsăud, știm sigur cine pleacă: Ovidiu Frenț și „subu” Ciprian Ceclan.

Luați oarecum prin suprindere de succesul electoral din primăvara acestui an, liberalii bistrițeni își fac calculele legate de funcțiile în care pot să acceadă în special după instauratea Guvernului Ludovic. Și Orban.

Primele locuri vizate în acest sens sunt cele de prefect și subprefect, numirile fiind făcute de la vârf, dar cu recomandări din teritoriu. În cazul PNL, în vârful partidului există un bistrițean bine înfipt, fiind vorba de Robert Sighiartău, secretar general. Astfel, numirile prefectului și a subprefectului de Bistrița-Năsăud stau în mâna acestuia. Până la urmă, dacă tot este acolo, la împărțirea ciol... funcțiilor, ce rost mai are și o consultare cu liderii locali, că doar cunoaște și el „disponibiliul” uman din județ.

Zvonoteca județeană de partid vehiculează deja un astfel de nume care ar fi în grațiile secretarului general. Este vorba de actualul consilier municipal, doamna avocat Diana Morar. Prin nominalizarea și instalarea acesteia în funcția de prefect, aripa „Sighiartău” a organizației județene de partid și-ar „rezolva” unul dintre candidații la Primărie, căci Morar este și ea pe lista doritorilor.

Deocamdată nu se știe cine va sta sub papucul cu toc al prefectului, numele subprefectului nefiind încă rostit nici în sediul de pe Titulescu și nici în cel de pe Pietonal.

Adauga comentariu