ZIUA PREȘEDINȚILOR - Ștampila de Bistrița-Năsăud: 313 secții de vot așteaptă peste 260 de mii de votanți! După o oră de exercițiu democratic au votat 1%

După o zi în care echipa de suflet a bistrițenilor și-a jucat prima șansă în prima manșă a calificărilor în grupele europene la handbal feminin, a venit rândul politicienilor de rang înalt să-și joace calificarea pentru finala prezidențiabilă. În acest caz, „spectatorii” decid finaliștii, prin intermediul ștampilei de vot.

În județul Bistrița-Năsăud sunt înscriși pe listele permanente 261.547 de cetățeni cu drept de vot, repartizați în 313 secții de vot. După o oră de exercițiu democratic, calculatoarele Biroului Electoral Central înregistrau o prezență la vot de 1,09%, adică un total de 2.860 votanți, din care 811 pe liste suplimentare.

La nivel de țară, procentul prezenței la vot a fost puțin mai mare, de 1,49%, raportat la cei peste 18 milioane de votanți înregistrați pe listele permanente. Urnele s-au deschis la ora 7:00 și se vor închide la 21:00. În străinătate, numărul votanților a depășit 300.000.

Pentru buna desfășurare a procesului electoral, au fost angrenați în diverse misiuni specifice peste 600 de polițiști și jandarmi. De asemenea, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, sunt constituite echipe operative vor acţiona, conform competenţelor și din care fac parte peste 40 de poliţişti.

Pentru cei care, din diferite motive, au nevoie de eliberarea unei cărți de identitate pentru a putea vota, Serviciul de Evidență a Populației are un progrma special pentru ziua alegerilor, atât pentru primul tur de scrutin, cât și pentru cel de-al doilea, birourile din Piața Centrală fiind deschise între 7:00 și 21:00.
 

Adauga comentariu