Ziua Culturii Naționale la Bistrița a fost celebrată prin sport și pop-opera. De Eminescu ne-a amintit doar o melodie! (FOTO-VIDEO)

De nouă ani de zile, conform unei legi adoptate de către parlamentul românesc, data de 15 ianuarie, dată la care se celebrează nașterea „luceafărului” culturii românești – Mihai Eminescu, a fost desemnată drept Ziua Culturii Naționale.

Pentru anul 2019, la Bistrița, edilii culturali ai municipiului, dar nu numai ei, s-au gândit la un moment cu totul indeit pentru urbea noastră, ceea ce a și fost: un spectacol de tip „feerie pe gheață”, urmat de un concert în aer liber.

Astfel, sub titulatura „Ziua Culturii Naționale”, bistrițenii au avut parte de un spectacol sportiv în care șapte patinatori din Cluj-Napoca, cu vârste între 6 și 20 de ani, au făcut deliciul celor aproximativ 250 de oameni prezenți în „Piața Culturii” (denumire dată de prezentatoare evenimentului), adică în fața Palatului Culturii, pe patinoarul „Ice Arena”.

Sportivii au cules aplauze la o scena extrem de deschisă și în același timp friguroasă, aceștia evoluând în fața bistrițenilor la cele -4 grade Celsius, deși aveau costumații de sală! Imediat după momentul artistic pus în scenă de către sportivi, au urmat deja prea-rulații Distinto – un grup de opera-pop care, cu excepția primei melodii interpretate live, cu sincopele de rigoare (nesincronizare, mici falseturi cauzate de frig sau necunoașterea versurilor), melodie dedicată lui Mihai Eminescu (compoziția soților Aldea), nu au mai avut nimic în comun cu cultura națională, repertoriul acestora fiind compus din potpuriuri internaționale și adaptări ale unor arii celebre pe muzică pop. Așa se face că după celebrul vers „Eminescu să ne judece” a urmat un playback antrenant cu „Morena-Morena”.

Într-o altă locație bistrițeană, pe pârtia de schi Cocoș, exact în aceeași perioadă a zilei (18:00 – 19:00), aproape 400 de schiori stăteau la coadă pentru a se bucura de zăpadă.

Adauga comentariu