Ziarul de Salaj, al 8-lea ziar online din reteaua PRESA BUNA, a pornit la drum!

Ziarul de Salaj este cea de a 8-a publicatie online din reteaua Presa Buna care se lanseaza azi intr-un judet in care nu mai exista presa locala independenta.

Jurnalistul Eduard Farcas si-a asumat misiunea de redactor-sef si, implicit, de dezvoltare a editiei. Are 23 de ani si are o gramada de "defecte": nu face sluj, nu face presa de convenienta, nu accepta sinecuri politice pe la cabinetul europarlamentarului Daniel Buda, nu isi face sala de sport; dar are calitati care plac cititorilor: e incisiv, e curajos, e curios.

In acest moment, din reteaua PRESA BUNA fac parte:

Stiri de Bistrita

Ziar de Arad

Stiri de Focsani

Ziar de Cluj

Stiri de Arges

Stiri de Iasi

Ziarul de Craiova

Ziarul de Salaj

 

"Salajul e un judet de tip Groapa Marianelor. Lumea rade, il crede un judet vai de mama lui, si asta convine stabilor de acolo, care isi fac mendrele intr-un blat total. Salajul insa e un judet unde se intampla lucruri absolut spectaculoase, golanii care l-ar face invidios pana si pe Oprisan, sinecuri ce fac sa paleasca niste coterii de Cluj sau Brasov, acolo e o pace si prietenie intru ciordeala cum n-am mai vazut decat la Petrosani. Zalaul e resedinta de judet unde gulerele albe sunt inrudite intre ele, fara exceptie, daca nu religios, macar prin business sau relatii de prietenie. Si asta ne propunem sa aratam Romaniei, dar si cititorilor: ca se poate face presa buna si in asemenea "teatre de ciordeala". 

Eduard Farcas are 23 de ani si l-am numit redactor-sef. M-a intrebat daca nu cred ca e prea tanar, iar eu i-am raspuns ca am fost redactor-sef la 21 de ani. Cineva a avut incredere in mine, o dau inapoi altor tineri. La 38 de ani si 20 de presa, mi-e tot mai clar ca motivul pentru care presa locala e in genunchi nu il constituie politicienii decat in mica masura, criza in mica masura, ci ziaristii ce adora sa stea in genunchi. In mare masura. Ziaristii-functionari, ziaristii de comunicate, ziaristii de suculet si covrigei, aia sunt buba.

Avem deja 8 judete din 40, nu e mare ritmul de dezvoltare, dar va spun ceva: in cele cateva luni de cand lucrez cu colegii mei din aceste judete, simt ca e bine. Ne ameninta baronii locali cu moartea, ziaristii cumparati pe plicuri cu 500 de lei ne ameninta si ei, inseamna ca e bine ce scriem. Deja producem audienta si trafic, deja dam stiri cu impact national sau dezvaluiri ce fac agenda zilei. Cand va fi gata reteaua Presa Buna, 40 de redactii cu cate cel putin 2-3 ziaristi vor furniza cititorilor continut original, mai mult decat poze cu Iohannis pe bicicleta si de ce n-a raspuns Dancila la mobil. 

Noi facem ceva ce nu se prea mai face in presa locala si care, desi e trist ce zic, pare inedit: jurnalism", spune Liviu Alexa, fondatorul retelei Presa Buna.

 

 

Adauga comentariu