Zeci de medici au venit la Bistrița să profeseze la Spitalul Județan de Urgență datorită condițiilor de aici. Numai în 2018 s-au angajat aproape 30!

Investițiile făcute în infrastructura și logistica Spitalului Județean de Urgență Bistrița au atras și personal medical din afara județului, majoritatea venind din centre universitare precum Cluj-Napoca sau Târgu Mureș.

Astfel, numai în anul 2018 au fost angajați 29 de medici, personal medical care încă nu a acoperit totalul necesar în toate secțiile. De la începutul „noii ere” a SJU Bistrița, perioadă ce corespunde cu manageriatul preluat de economistrul Gabriel Lazany, s-au angajat aproape 50 de medici din totalul de 163 de medici. Pentru perioada anului 2018 s-au înregistrat 12 pensionări, dar odată cu ridicarea vârstei de pensionare pentru medici, de la 65 la 67 de ani (la cerere), numărul de pensionări este preconizat ca fiind unul mai redus în viitorul apropiat.

Necesarul de personal medical este încă în atenția manageriatului SJU deoarce mai există și alte investiții majore pe rol, cum ar fi mărirea și modernizarea Unității de Primire a Urgențelor, secție unde mai este nevoie de medici, dar și pentru alte specializări cum ar fi radiologie-imagistică, un domeniu în care se dorește a se implementa o linie de gardă.

Despre cei mai noi medici sosiți la Bistrița, managerul medical al SJU, d-na dr. Gabriela Deak a declarat pentru stiridebistrita.ro că:

„Majoritatea sunt medici tineri, unii proaspeți ieșiți din băncile rezidențiatului, alții cu o experiență în spate în alte orașe sau chiar centre universitare. Pe noi ne bucură faptul că aceștia au venit către noi, au ales să lucreze la Bistrița”.

Tinerii medici sosiți la Bistrița nu sunt bistrițeni la origine, cu foarte puține excepții, majoritatea acestora fiind din județul Alba sau din zona Moldovei, dar și din Râmnicu-Vâlcea, Arad sau Cluj. Printre aceștia se numără și un cuplu, doi medici soț-soție, Man Bogdan – medic specialist medicină interene și Man Ioana – medic specialist dermatovenerice.

Unul dintre domeniile care aduc o noutate la Bistrița – neurochirurgia – este completat de alți doi medici specialiști, pe lângă cel existent – Farcaș Andrei. Atât Leat Florin cât și Pop Estera, cei doi neurochirurgi sosiți la Bistrița în 2018, au declarat că au venit aici la recomandările colegului lor Andrei Fracaș - un specialist recunoscut între colegii săi de breaslă din Cluj-Napoca.

Prezentarea medicilor angajați la Bistrița în 2018 s-a făcut în cadrul unei conferințe de presă organizate de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, iar „marele” absent din această prezentare a fost Valerian Ciprian Lucan, fiul doctorului Mihai Lucan, angajat pe perioadă determinată la SJU Bistrița, în cadrul secției de urologie.

Pe lângă medicii specialiști angajați sau în curs de angajare, SJU Bistrița a scos la concurs și posturi pentru asistenți medicali, un astfel de concurs fiind programat la sfârșitul acestei lui, numărul de locuri disponibile fiind de 21.

 

Adauga comentariu