Zece copii și-au înfruntat cele mai mari emoții într-un glamour nicicând trăit de ei! Gală fără festivisme într-o locație de cinci stele (FOTO)

Scoși din zona lor de confort, o zonă retrasă dintr-un cotidian bulversat de tehnologie, viteză și mult cinism, cei zece tineri performeri într-ale școlii, aleși de alți tineri pentru a fi premiați, și-au trăit momentul cu cea mai mare încărcătură emoțională din viața lor. Este vorba de zece copii cu rezultate excepționale la învățătură, aleși după o selecție foarte atentă și obiectivă făcută de un alt grup de tineri dispuși să-și sacrifice din timpul și energia lor pentru a ajuta semeni.

Echipa POV21 și Asociația Comunitarium au reușit organizarea pentru al treilea an consecutiv a Galei Comunitarium, un eveniment care scoate în lumina reflectoarelor tineri cu posibilități materiale reduse, dar cu rezultate mai mult decât frumoase.

Cei zece tineri premiați vineri, 23 noiembrie, în cadrul Galei Comunitarium care a avut loc la Hotelul Metropolis sunt:

Prisăcaru Ana Emilia, provine din comuna Şanţ, dintr-o familie numeroasă, având şase fraţi. Este elevă în clasa a VII-a, iar şcoala reprezintă pentru ea cel mai important lucru, ceea ce se reflectă fără îndoială la nivelul notelor obţinute. Invaţă foarte bine, este conştiincioasă şi are planuri mari pentru viitor.

Avram Antonia Adelina – locuiește în comuna Maieru şi este elevă în clasa a X-a. Face parte din grupa de excelenţă la matematică, fizică si informatică. Este olimpică judeteană şi natională, şi se mândreste cu note de 10 pe linie. A facut cinste scolii din Maieru, iar acum reprezintă cu mândrie Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistriţa.

Imre Rebeka Alexandra locuiește în Nimigea de Jos si este elevă in clasa a VI-a. O elevă silitoare, olimpică Natională la Limba Română.

Linul Niculina – locuiește în localitatea Rebrișoara și este elevă în clasa a VII-a la Colegiul Național „George Coşbuc” din Năsăud. Învată foarte bine şi face parte din grupa de excelenţă la Limba Română. Este convinsă că orice obstacol poate fi depăşit dacă are la bază educaţia.

Marica Ioana locuiește în comuna Leşu, este elevă in clasa a VII-a şi face parte din grupa de excelenţă la Limba Română. Are media 10 pe linie şi este o elevă ambiţioasă și demonstreaza acest lucru prin rezultatele la olimpiade şi concursuri.

Ureche Raluca Camelia locuieşte și ea în localitatea Leşu şi este elevă la Colegiul Național „George Coşbuc” din Năsăud. În ciuda capcanelor pe care viata i le-a intins, a reusit să demonstreze cât de importantă este implicarea pentru a obtine rezultatele pe care ți le doreşti.

Oniga Cristina locuiește în localitatea Leșu Ilvei, este în clasa a X-a la Colegiul Național „George Coşbuc” din Năsăud, şi este o elevă care uimeste prin rezultatele ei la învăţătură.

Curtuiuş Beatrice locuiește în localitatea Chiuza și este în clasa a VIII-a. Beatrice este o elevă premiantă, care își aşterne gândurile pe hârtie, scriind poezii.

Isip Aurel Iocuiește în orașul Năsăud şi este un băiat talentat, care învaţă foarte bine şi are încredere în el, motiv pentru care păşeşte hotărât spre tainele educaţiei.

Andreea Pop locuiește în Ilva Mică şi este elevă în clasa a VI-a. O elevă silitoare, care conştientizează faptul că doar învăţând poate să ajungă unde îşi doreşte cu adevărat.

Cei zece copii ai fost prezentați de cinci speakeri, fiecare dintre adulți având un mesaj de transmis tinerilor prezenți în sală. Cel mai „aplaudat” moment a fost unul „video”, căci Titus Banc, unul dintre cei cinci speakeri, nu a putut fi prezent în Gală. Acesta și-a povestit câteva momente trăite de el pe vremea când era elev, întâmplări care l-au marcat și educat, speach-ul acestuia fiind plin de viață, umor și energie.

Din fericire, această Gală nu a avut momente de festivisme și nu s-a „bucurat” de prezențele fățarnice ale personajelor din politica locală, meritul pentru reușita în totalitate a evenimentului fiind al tinerilor care au conceput și organizat seara după gândirea lor neatinsă de factori externi. Mici sincope s-au regăsit în anumite discursuri, unele prea profunde pentru cei zece tineri, altele puțin cam exagerate în limbaj și exprimare. Până la urmă era vorba de niște copii, iar discursurile motivaționale trebuiau îndreptate către aceștia, nu către un public adult și ultra-elevat.

Cei zece elevi au fost recompensați de organizatori prin niște premii deloc inedite, dar la care învățăceii doar visau, fără o posibilitate de accedere: laptopuri și telefoane – niște gadgeturi care vor fi folosite profitabil de noii proprietari.

Marea reușită a evenimentului s-a constatat, la final, în ochii umeziți ai celor zece elevi, dar și în privirile bucuroase ale organizatorilor, mândri și împliniți de gestul lor!

Felicitări celor zece tineri studioși! Felicitări tinerilor organizatori!

 

 

Adauga comentariu