Wonderland, un nou capitol: s-a făcut un parc de aventură ca să nu ne dăm seama că telescaunul e pus degeaba

Epopeea proiectului deja emblematic pentru Bistrița a mai scris o nouă filă de poveste astăzi, când vârful dealului Cocoș are oficial și parc de aventură. Pentru că pârtia de schi, după cum știm, nu poate fi folosită în orașul nostru care, conform descrierilor geografice este amplasată pe un teren la o altitudine de maxim 600 de metri, „creatorii” s-au sfătuit cum să-l facă practicabil și în perioada de vară (sau ce a mai rămas din ea) și au născocit un parc de aventură aproximativ similar cu cel din Pădurea Schullerwald, unde nu exista operatori ca să poata fi funcționabil.

Accesul în zona de aventură costă 30 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru tineri (copii, elevi, studenți), preț de 2 ore și include urcarea și coborârea cu telescaunul. Pe lângă panorama frumoasă, pare puțin forțată ideea de a urca în ,,vârf de deal’’ să ne cățărăm pe doua panouri și să facem o tură pe tiroliene.

,,Este un parc de aventură care face parte din complexul  de aventură Cocoș, complex pe care l-am gândit pentru a pune în valoare instalația de telescaun, în care noi am investit bani pentru pârtia de schi. Această instalație parctic a fost jumatate din valoarea investiției și noi, primariă municipiului Bistrița am vrut să dăm o folosință și pe timp de vară a acestei instalații de telescaun pentru cetățeni, copii, adulți. Urmează tot aici pe pârtia de schi să facem și o pârtie de downhill, iar până la sfârșitul acestei luni vor fi finalizate 2 piste de biciclisti de nivel ușor și mediu. Am dotat instalația de telescaun cu suporți pentru biciclete, avem 33 de asfel de suporți . Urmează ca anul viitor să facem și pista pentru coborâre pentru bicicliștii de performanță și alpin coasterul care va fi finalizat la sfârșitul anului viitor’’ a spus viceprimarul Cristian Niculae.

Ansamblul cuprinde 13 platforme care fac legătura cu 11 ateliere. Copii până în 6 ani au și ei la dispoziție echipament și trebuie să fie insoțiți de părinți. Aviz famililor cu spirit de aventură! În cele 2 ore ei trebuie să stea la două cozi, la traseul pentru copii și la cel pentru adulți. Traseul poate fi parcurs de orice persoană sănătoasă, iar riscul de accident este foarte scăzut pentru că vor fi în premanență supraveghetori.

Investiția de aproximativ 20.000 de euro nu este considerată ,,foarte costisitoare’’, mai ales că acum , versantul acelui deal este ,,răsfățat’’ cu tot felul de echipamente care să mascheze eșecul realizării unei pârtii de schi.

Comentarii

Adrian Florin C...

09.08.2018 20:01

Pistele de downhill le fac de pomană, nu au lungimea necesară. Toate aceste investiții, mai puțin pârtia de schi care trebuia făcută în Munții Calimani, trebuiau făcute în pădurea Codrișor/Schiferberg. De fapt pista de biciclete este deja facută , are 5 km, de trei ori mai lungă decât ce se va face în Dealul Ghinzii; la fel, parcul de aventură se putea face în platoul de la capătul străzii Tabără. E o suprafață generoasă, cu copaci înalți, nu ca în wonderlandul huiduitului creț. Om trăi și-om vedea, dar pun pariu că nici acest parc de aventură nu va avea viață lungă. Gaura neagră pentru bugetul local creată cu acest proiect megalomanic de primarul huiduit se va accentua. Va trebui să nu ne lăsăm până nu recuperăm paguba de la Crețu, Niculae, Tabără, Rus & co.

Adauga comentariu