Welcome to Bistrița! Now, go home! În minivacanța de Paște, oaspeții Bistriței nu au acces în cel mai important punct de atracție: Turnul Bisericii Evanghelice este ÎNCHIS!

Ce ne mai place să ne batem cu pumnii în piept când vorbim de simbolul orașului! Că e cel mai înalt turn de piatră, că e singurul dotat cu lift din sud-estul Europei, că are aproape o jumătate de mileniu istorie...

Foarte bine! Dar ce facem atunci când în anumite perioade, exact cum este această minivacanță de Paște, turiștii prezenți în oraș vor să vadă această minunăție și nu pot?

De ce? Pentru simplul fapt că e închis!

Conform gândirii municipalității, vizitarea Turnului dotat cu lift, care oferă o priveșiște superbă și o panoramă inedită a orașului, se face în timpul săptămânii de lucru, atunci când turiștii nu prea există. Perioadele care aduc vizitatori, nu neapărat pentru încasări, ci pentru fala proprie, sunt cele care coincid cu sărbătorile, cu vacanțele, cu liberele.

Sigur, ni se scot ochii cu costurile suplimentare legate de plata personalului, că și ei au sărbători, bla-bla. Dar când se alocă alți 600.000 de lei pentru o pârtie nefuncțională, nu se mai pune problema banilor. Apoi mai este o componentă driblată cu mare măestrie de municipalitate, acea direcție de turism din cadrul primăriei, serviciu care are o sumedenie de directori, șefi de servicii și angajați plătiți să aibă grijă, ghiciți de ce! De pârtie, evident!

Pentru cei care ar fi vrut să vadă panorama orașului, dar nu au șanse în această minivacanță, punem la dispoziție câteva imagini din arhivă:

Adauga comentariu