Virusul West Niles, purtat și transmis de țânțari, a ajuns și la Bistrița. Municipalitatea nu are nici cea mai mică problemă, programul de deratizare și dezinfecție continuă! Să nu funcționeze...

La începutul lunii august stiridebistrita.ro va prezenta un material în care specificam faptul că municipalitatea bistrițeană nu are nici un stres în ceea ce privesc roiurile de țânțari din localitate și nici nu are vreun plan în acest sens.

În materialul pe care-l puteți citi AICI se spunea că nu se știe exact nici când a avut loc ultima deratizare/dezinsecție din oraș și nici când urmează a se face, partea de resposabilitate fiind ușor aruncată pe umerii asociațiilor de locatari sau a persoanelor fizice în cazul celor care locuiesc la casă, aceștia având rolul de a contacta firmele specializate pentru o intervenție locală.

În și pe spațiile publice aceste acțiuni se desfășoară după un „program flexibil” în funcție de condițiile meteo. Această „flexibilitate” ar putea sta și ea la baza faptului că în Bistrița s-a înregistrat deja un caz de infecție cu virus West Niles, relatează bistriteanul.ro conform unei informări a Ministerului Sănătății.

În România sunt înregistrate deja peste 200 de cazuri de infecție și 21 de persoane decedate din această cauză. Virusul West Niles se transmite prin înțepătura de țânțari și poate chiar să ucidă. Manifestările care apar în urma infestării cu acest virus sunt febra crescută, manifestări asemănătoare meningitei, convulsii și chiar paralizie.

Adauga comentariu