(Vineri 13) Black Friday la second-hand sau cum se înghesuie bistrițenii la Covid de primă mână

Prin spitale se numără paturile libere, în ATI se numără secundele. Școlile sunt închise, instituțiile își trimit funcționarii acasă să făcă telemuncă, Horeca e în comă profundă. Vaccinul antigripal este mai greu de găsit ca un pachet de Kent în comunism, iar bolnavii cronici... ei doar se roagă.

În fața băncilor sunt cozi ca la lapte, acum 35 de ani, la fel și în fața farmiciilor, căci acolo se respectă reguli. Nu și în second-hand-uri, acolo setea de cumpărare este mare, iar foamea de bani nu are reguli, nu are opreliști...

Magazinele second-hand nu sunt nici restaurante, nici piețe, nici instituții. Sunt doar niște cutii de conservă în care sardinele adoră sucul propriu. Cumpărătorii nu au frică, nu au temeri, nu au decât dorință acerbă de a pune mâna pe un rondioș. Chiloții și sutienele la 1 leu fac toți banii, râzele la 2 lei sunt neprețuite!

Ce distanțare, ce măsuri de protecție, ce măști purtate corect?! Chiar dacă nu cumpără nimic, trebuie măcar să vadă ce mai e nou la second-hand. Apoi, dând vina pe sistem, plâng pe facebook cu lacrimi de primă mână că nenoricitul de virus îi ține în frig la UPU, că „ăia” nu le dau medicamente, că nu au acces la oxigen.

În alte vremuri era de vină Băse. Acum e de vină pe-se-deul sau Orban, Dolha sau Lazany. Urlăm ipocriți, chiar și la lună, însă nu vrem să înțelegem că NOI suntem vinovații principali!

La ora 21:00 se închid magazinele. TOATE. Și second-hand-urile...

Comentarii

Moise Tamara

13.11.2020 13:59

M-am saturat de promisiuni ,indiferent de la cine vin.Prefectul nu e reprezentantul guvernului.pe teren?Vrem vaccinuri antigripale,daca nu la medi cii de familie,cum s-a promis,atunci la farmacii!Credeti ca ne mai ducem la vot(daca nu murim pana atunci),sa votam promisiuni mincinoase !?₩₩

Adauga comentariu