(VIDEO) Traseul turistic Via Transilvanica, inaugurat în Mehedinți

Astăzi, a fost inaugurat traseul Via Transilvanica în Mehedinți. În portul Drobeta Turnu-Severin a fost montată o bornă, chiar în locul în care Regele Carol I a pășit pentru prima dată pe pământ românesc. Ultima bornă a fost montată la Muzeul Regiunii Porților de Fier.

Alin Ușeriu, reprezentantul Asociației Tășuleasa Social, declară că:

La rândul său, Tibi Ușeriu spune că:

Principele Nicolae, cel care a fost și voluntar în cadrul proiectului, declară că:

Andreea Esca a fost, la rândul ei, prezentă în Mehedinți la inaugurarea traseului și spune că:

Toma Coconea este unul dintre promoterii acestui traseu, fiind prezent în Mehedinți, astăzi:

Oficial, astăzi, au fost dați în folosință încă 98 de km din cadrul traseului Via Transilvanica, ajungându-se, astfel, la 400 km inaugurați până în acest moment.

Ministerul Dezvoltării, Daniel Suciu, a fost prezent în Mehedinți la inaugurarea traseului, unde a vorbit despre sprijinul administrației publice pentru acest proiect.

Prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, spune că:

La rândul său, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, vorbește despre importanța acestui traseu în ceea e privește promovarea județului.

Primarul severinean Marius Screciu subliniazaă, de asemenea, atât importanța proiectului pentru județ, cât și necesitatea sprijinirii acestui traseu din partea autorităților.

Proiectul Via Transilvanica este inițiat de Asociația Tășuleasa Social și își propune amenajarea unui traseu turistic și de pelerinaj de 1 000 km, care pornește de la Putna, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta Turnu -Severin.

 

 

 

Adauga comentariu