(VIDEO) Imediat după exit-poll - Radu Moldovan (PSD): „Nu e un rezultat care să mă facă să jubilez, să sar într-un picior!”. Cristina Iurișniți (USR): „Rezultatele sunt puțin dezamăgitoare...”

La sediul Partidului Social Democrat Bistrița-Năsăud zâmbetele au fost destul de șterse duminică seara, în momentul afișării rezultatelor exit-poll-ului turului I al alegerilor prezidențiale. „Bucuria” probabilei accederi în finala prezidențială a candidatului Viorica Dăncilă a fos mai degrabă o răsuflare de ușurare.

Președintele PSD BN, Radu Moldovan, a părut destul de relaxat pentru această etapă, dar s-a putut citi o oarecare îngrijorare pentru turul final. Îngrijorarea liderului social-democrat însă abia începe, căci s-a dat startul numărătorilor paralele ce se efectuează în secțiile de votare din județ și de unde speră să vină vești cât mai bune.

„Nu e un rezultat care să mă facă să jubilez, să sar într-un picior, pentru că, pentru prima dată, candidatul PSD nu câștigă primul tur. Dar, de fiecare dată când am câștigat primul tur, am pierdut turul II. Să sperăm că de data asta, fiind pe locul doi în turul I, să terminăm pe locul I pe 24 noiembrie”, a declarat Moldovan.

Legat de faptul că voturile din diaspora (deloc puține, dar nici exagerat de multe) nu sunt prinse în calculele exit-poll-ului (indiferent de sursa acestuia), Radu Moldovan consideră că matematic acestea nu pot schimba ierarhia dată de estimări:

„Pe toate calculele aritmetice, votul din diaspora poate aduce 3 procente, în condițiile în care Dan Barna ia peste 50% din voturile din diaspora... Lucrurile din punctul meu de vedere sunt închise vis-a-vi de numele celor doi finaliști. Pentru noi greul abia de acum începe...”, a precizat liderul PSD BN.

Reacția și întreaga declarație o puteți urmări în materialul video de mai jos:

Cristina Iurișniți, deputat USR de Bistrița-Năsăud, este sinceră și se arată dezamăgită de rezultatele exit-poll-ului, dar este încrezătoare în vorurile diasporei:

„Rezultatele sunt dezamăgitoare, dar noi așteptăm rezultatele finale, doar având voturile din diaspora putem vorbi de rezultatele cu adevărat reale ale acestui prim tur. Am fi vrut să avem niște procente în plus, să fim foarte aproape de Viorica Dăncilă pe care n-am fi vrut să o vedem în turul II. Campania noastră, a USR-PLUS, a fost <<fără turul II în PSD>>...”, a delcarat deputatul.

Declarația Cristinei Iurișniți în materialul video de mai jos.

Citește și... Rezultate exit poll: Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă au intrat în turul doi

 

 

Adauga comentariu