VIDEO: Cum să-ți iei o lopată-n cap? Filmezi angajații primăriei Bistrița care blochează traficul într-unul dintre cele mai aglomerate momente ale zilei

Ora 8 fără câteva minute, dimineața, într-unul din sensurile giratorii de la intrarea din oraș, atunci când traficul este infernal, un tractoraș cu remorcă al municipalității se plasează chiar în sens, ocupând banda principală, pentru mici lucrări de completare cu pământ.

Sensul respectiv se află la intersecția Bulevardului Independenței cu Sigmirului, un punct nevralgic al traficului bistrițean, în special la orele dimineții. Tocmai atunci și acolo și-au găsit de lucru angajații Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița. Ce-i drept, erau lucrări de maximă urgență, căci pământul ce trebuia amplasat în rondoul din sens avea termen de expirare, iar lucrarea respectivă nu se putea face în alt interval de timp.

Bineînțeles, mișcarea lucrătorilor era în „reluare”, doar la vederea unui prostănac ce filmează faza grăbesc ritmul. „Șeful” de echipă sau coordonatorul de lucrări, un domn îmbrăcat în albastru, realizează ce se întâplă și ordonă retragerea, moment în care, din vârful remorcii, un soldat conștiincios, supărat că-l filmăm, ne adresează câteva cuvinte:

Ce filemzi, bă?! Ți-am dat eu voie să mă filezi? Poate îți trebuie o lopată în cap!

Furios pentru faptul că facem o „filmare abuzivă”, același personaj cocoțat în remorcă, personalitate marcantă din rândul angajaților serviciului respectiv, a trecut și la alte „dojene” verbale, umplându-ne frigiderul de un anumit fel de carne, așa, să avem pentru micul dejun!

Curioși din fire, am încercat să stăm de vorbă cu „nenea șefu”, domnul în albastru, care se ascundea de aparatul de filmat după remorca respectivă, exact ca-n filmele cu proști: noi după el, el după tractor...

Dincolo de această mică tevatură, oamenii aceștia nu au nicio vină, ei fiind puși la treabă de alții, mai „superiori”, șefi cărora nu le pasă de șoferii din trafic. Puteau, măcar, să le dea acestor lucrători câteva indicații simple, cum ar fi evitarea orelor de vârf, căci acele câteva lopeți de pământ mai puteau aștepta un ceas.

Munca pe timpul nopții pentru astfel de lucrări, marcaje rutiere, amenajări de scuaruri sau altele, nu se poate face, cică ar implica un „efort financiar” din partea municpalității, căci sunt de plătit sporuri de noapte. Curios cum alte primării găsesc soluții, dar Bistrița nu. În schimb, au putut face un „efort” când și-au majorat la maxim propriile salarii...

 

 

Adauga comentariu