VIDEO: AUROLACII, o problemă fără rezolvare?! La Bistrița NU există interes în Consiliul Local pentru rezolvarea situației, căci numai proiecte ce implică BANI intră pe masa discuțiilor

Fie că e vorba de adulți sau doar de minori, aurolacii Bistriței sunt din ce în ce mai violenți în comportament, fie el verbal sau nonverbal. Imagini cu copii cu pungi de prenadez ce vagabondează pe stăzile, aleile sau prin parcurile orașului se înmulțesc în spațiul virtual, nemulțumirea și îngrijorarea populației fiind de aceeași intensitate cu dezinteresul autorităților în a identifica soluții.

Un nou filmuleț în care sunt prezentați doi minori cu pungă de prenadez a început să se viralizeze. Acesta a fost postat de o mămică îngrijorată, cei doi aurolaci fiind surprinși lângă un spațiu de joacă:

„Sunt mamă a 2 copii care au dreptul la joacă in aer liber în spațiile de joacă special amenajate pe bani grei pt copii NU pt aurolaci!!! De ce le furați acest drept nefăcând NIMIC pt a eradica fenomenul sesizat??? Avem tot felul de personaje cu funcții importante pe la București, tați de copii si ei, care ar putea face ceva CONCRET pe acest subiect. Daniel Suciu ,de exemplu și el bistritean de-al nostru, poate citește si ia atitudine deoarece în calitatea lui de vice premier ar trebui sa poată să facă ceva nu?!

Eu sunt 100 % convinsă că toate mamele din oraș vă vor susține orice propunere legislativă măcar la nivel de Consiliu local ați susține sau aproba, domnilor, o hotărâre care să ne apere copiii de indivizi a căror comportament sub influența substanțelor halocinogene poate devia oricând de la normal si deveni extrem de violent și obscen” – a scris Crina M. pe pagina sa de facebook.

Stiridebistrita.ro a ridicat această problemă de mai multe ori, indicând Consiliul Local ca principal vinovat în delăsarea și acceptarea situației. În acest for local se împart doar bani către anumite clientele, vezi cazul iluminatului public, unul mai recent, sau poartă grija pârtiei de schi în care se îngroapă anual zeci de mii de euro.

Când vine vorba de hotărâri care să facă referire la sigurața cetățeanului, consilierii locali, indiferent de culoarea politică, dau din umeri impotenți și dezinteresați. O astfel de reglementare, care să încadreze într-un fel sau altul faptele de vagabondaj și consum de prenadez se poate emite și de către Consiliul Local, bineînțeles în acord cu legislația în vigoare. Mai pe înțelesul consilierilor, este vorba de o un set de reguli locale, un fel de regulament de ordine interioară.

Poliția Locală este legată de mâini și de picioare în astfel de cazuri, aceștia neavând la dispoziție nici cea mai mică prevedere, fie ea locală, cu care să intervină în astfel de cazuri. Un exemplu de reglementare locală este cea legată de parcări, dar acolo sunt implicați bani și s-a putut emite un regulament.

Oare ce așteaptă edilii Bistriței? O manifestare violentă? Un cadavru? Au nevoie de sânge pe mâini pentru a interveni în astfel de situați?!

 

Comentarii

Crina Moldovan

04.09.2019 22:07
Mulțumesc pt susținere !!! Sper din suflet să nu ne enervăm, consumăm și agităm degeaba, iar factorilor de decizie să nu le pese în continuare de aspectul sesizat de noi😥 Dacă cei ajunși pe la București , bistrițeni de-ai noștri, fac ureche șută, gen Daniel Suciu, măcar prin Primărie domnul primar sau ceva vice ori prin Consiliul local vreun consilier ,să militeze pt a se da o hotărâre menită să stirpească acest flagel Oricum sunt 100% convinsă, că toți cei amintiți de mine în postare, mi-au citit postarea și au văzut și filmarea video... așa pre campanie electorală, o să ne arate pe față cât de mult le pasă de noi și copiii noștri!!!! Până acuma e dialogul surdo mut cu autoritațile .toți se fac că n-au văzut si n-au auzit desi filmarea atinge in curând 20 000 vizualizari si vreo 200 distribuiri😥

cititor

27.04.2020 10:20

Ba se poate rzolva problema !Trebuie construite " Centre pentru persoanele fara adapost " , identificati si adunati absolut toti cei care umble vagaboonzi, care cersesc , nu au nici un venit ori mijloc de trai si toti sa fie internati acolo sub paza militarizata ( cu pusca si cu bota , ori scorbaciul cu bube ) , tinuti acolo fortzat  si dusi sa munceasca ( in ferme agricole, zootehnice, viticole, legumicole... etc. cu contract cu statul ) si supravegheati total  ,  tinuti sub supraveghere stricta medicala si improprietariti cu terenuri dupa ce deprind meseria de " agricultori  " ... , unde prin munca lor sa-si asigure cele necesare traiului precum o fac si tzaranii nostri de la tzara . Va garantez eu ca in 10 ani de zile, ori crapa toti, ori devin oameni onesti ai acestei tzari .Proiblema este daca se vrea acest lucru , altfel nu vom scapa de aceasta " napasta " in veci  , fara sa fac vre-o aluzie rasiala, ori de alta natura , ca si ei sunt fapturi pe acest Pamant tot prin voia Lui Dumnezeu ... 

Adauga comentariu