VIDEO. ABUZ în Gara Pitești! Paznicii, agresivi cu redactorii Știri de Argeș cărora le REȚIN ILEGAL actele. Totul s-a petrecut în toaleta publică. Ce spun autoritățile și ce măsuri se vor lua

Miercuri seara, redactorii Știri de Argeș au fost anuntați de un piteștean că un grup de tineri vandalizează gara Pitești. Deplasându-ne la fața locului pentru a ne exercita profesia prin metode specifice, ne-am izbit de agresivitatea paznicilor. Aceștia au intrat peste reporter în toaleta unde fotografia niște obiecte sparte, agresivi din start. Paznicii i-au solicitat legitimația de presă, redactorul s-a conformat iar în acel moment unul dintre ei i-a smuls-o din mână plecând cu ea către postul de poliție din gară.

Ce a urmat, puteți vedea pe înregistrare, unde se aude și întrebarea repetată a reporterului: ”De ce nu merg scările rulante?” Probabil vă întrebați ce legătură există între scările rulante și angajații unei firme de pază? Păi există, reporterii surprinzându-i pe aceștia când pornesc sau opresc scările rulante, deși nu au nicio pregătire tehnică, subiect pe care îl puteți vedea AICI.

Discuția a continuat și la postul de poliție TF, dar din respect pentru personalul de acolo, nu o vom face publică, polițiștii exercitându-și profesionist meseria. Menționăm faptul că tânărul care a anunțat că niște copii lovesc cu picioarele mobilierul gării, a mers mai întâi la cei doi paznici să-i înștiințeze, lucru care i-a deranjat maxim, ducându-l și pe acesta la postul de poliție. Și atunci, cum să te mai implici civic în problemele comunității când riști ca tu, cetățean responsabil, să ajungi pe la secții de poliție?

In această dimineață, jurnaliștii Știri de Argeș au depus plângere împotriva celor doi angajați ai societății Spartan Pază și Protecție SRL, pentru reținerea abuzivă a unui document și comportament neadecvat.

Cine este firma Spartan Pază și Protecție SRL, o societate amendată de ITM pentru “munca la negru”

Securitatea stației CFR Pitești este asiguranță de firmă SPARTAN PAZĂ ȘI PROTECȚIE SRL din Caracal - Olt. Conform datelor de la Registrul Comerțului, societatea SPARTAN PAZĂ ȘI PROTECȚIE SRL are un număr de 21 de angajați, și a  încheiat anul fiscal 2017 cu un minus de 62 650 lei, având datorii de 549 608 lei. 

De altfel, firma de pază a fost amendată de ITM Argeș pentru că angajații nu aveau cărți de muncă.

Redactorii Știri de Argeș au încercat să ia legătura cu reprezentanții firmei de pază, încercare eșuată, în ciuda promisiunilor făcute de dispecerul de serviciu, care ne-a spus ca un reprezentant al firmei va oferi un răspuns.

La CFR, cenzura funcționează mai ceva ca în comunism

Reprezentanții Regionalei CF Craiova, de care aparține stația de la Pitești, prin persoana directorului de la Infrastructură, ne-au comunicat că există o dispoziție internă care le interzice să ofere relații presei, recomandându-ne să luăm legătura cu ofițerul de presă al companiei sau să facem o sesizare în scris.

În timp ce conducerea Regionalei CF Craiova ne pasează de la un director la altul, de la o structură la alta, fără a oferi un răspuns concret, călătorilor care tranzitează gara din Pitești le este pusă viața în pericol din cauză că angajații firmei de pază efectuează "mentenanța" scărilor rulante, deși aceștia nu au nicio calificare în domeniu. Și totul se întâmplă într-o gară de 18 milioane de euro, construită cu fonduri europene.

Poate că unii au uitat ce înseamnă jurnalism, jurnalismul este acea meserie unde niște băieți și fete mai curajoși chiar decât niște agenți de pază ARATĂ publicului aspecte POZITIVE și NEGATIVE din societate, semnalizează abuzuri, se implică în acțiuni civice și umanitare etc, iar conform legilor INTERNAȚIONALE, dar și ale acestei țări, posesorului unei astfel de legitimații i se acordă toate drepturile conform legilor, și legitimatia de presă nu este transmisibilă, cu atât mai mult să fie reținută de cineva.

www.stiridearges.ro

 

Adauga comentariu