Victorie uriașă a deputatului Ionuț Simionca: Construcția ”Autostrăzii Nordului” este obligatorie prin lege. Aprobarea s-a făcut grație alianței dintre PSD și PMP dar legea este asumată și de PNL

Camera Deputaților a adoptat, marți, în calitate de for decizional, proiectul de Lege pentru aprobarea obiectivului de investiţii "Autostrada Nordului". S-au înregistrat 211 voturi 'pentru' și o abținere. Legea prevede că de la 1 ianuarie 2021 încep procedurile pentru construcția autostrăzii Vama Petea - Satu Mare - Baia Mare - Dej - Bistrița - Vatra Dornei - Suceava.

Anunțul a fost făcut de Ionuț Simionca, cel care a inițiat acest proiect în urmă cu doi ani și a fost adoptat de Senat. În acest caz, Camera Deputaților este for decizional, așa că, proiectul va pleca spre promulgare la Președintele României pentru a deveni lege.Votul pentru aprobare a fost sprijinit de PSD,așa cum spune deputatul Daniel Suciu.

Ionuț Simionca: Moment istoric pentru bistrițeni: construcția Autostrăzii Nordului, obligatorie prin lege

Am asistat astăzi, în Parlamentul României, la un moment istoric pentru județul Bistrița-Năsăud și pentru județele din Nordul țării. Camera Deputaților a aprobat inițiativa legislativă de construcție a Autostrăzii Nordului, un proiect pe care l-am inițiat în urmă cu 2 ani, care a fost adoptat de Senat și urmează să plece spre promulgare la Președintele României pentru a deveni lege. Legea obligă guvernele, indiferent de culoarea lor politică, să construiască, în 3 ani, o autostradă care să lege Nordul țării (pe traseul Satu Mare – Baia Mare – Bistrița – Suceava) de Occident. Această autostradă include și șoseaua de centură a municipiului Bistrița. Vorbim, de departe, de cel mai mare și mai important proiect de infrastructură din regiune din ultimii 30 de ani. Vreau să le mulțumesc din suflet bistrițenilor care au semnat pentru susținerea acestui proiect și care m-au motivat să lupt pentru a transforma visul lor în realitate. Cu muncă, cu seriozitate, cu perseverență, cu dedicație pentru cei care m-au trimis să îi reprezint în Parlament, am demonstrat că se poate!”

Daniel Suciu: ” După o lună de așteptare a avizului de la Guvern, care tot nu a venit, după ce PNL și USR s-au abținut în ședința comisiei de transporturi de azi, Autostrada Nordului ajunge la vot. Nu pot să nu remarc ipocrizia unora, dar cel mai important e că am depășit toate obstacolele. E dovada că putem colabora unii deputați mai tineri și să facem front comun când e vorba de județul nostru, deși suntem adversari politici. Da, azi cu Ionuț Simionca ne-am aliat și ne-am convins colegii să voteze “Autostrada Nordului”! Poate până la vot se conving și PNL și USR! Și s-au convins, avem lege aprobată!

Robert Sighiartău: Am votat, alături de colegii liberali, Legea pentru Autostrada Nordului

Deputatul Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, a anunțat cu puțin timp în urmă că, și PNL a votat în Camera Deputaților pentru Legea ”Autostrăzii Nordului”, inițiată de un alt deputat bistrițean, Ionuț Simionca.

Robert Sighiartău: Am votat, alături de colegii liberali, Legea pentru Autostrada Nordului – drumul expres care conectează nordul României la rețeaua europeană de autostrăzi și leagă, prin Bistrița-Năsăud, Suceava și Bucovina de Satu Mare și Maramureș. Luna trecută, la Bistrița, premierul Ludovic Orban a reafirmat angajamentul susținerii Guvernului PNL pentru realizarea acestui obiectiv.

Proiectul este în implementare. Pentru sectorul care leagă Satu Mare de granița cu Ungaria, a fost semnat contractul pentru realizarea Studiului de fezabilitate și a Proiectului tehnic de execuție. În august, a fost emis ordinul de începere a activității de proiectare. Pentru cele trei loturi de drum de mare viteză Baia Mare – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava (335 km) sunt în evaluare ofertele depuse pentru realizarea studiilor de fezabilitate.

Ca deputat de Bistrița și secretar general al Partidului Național Liberal mă voi bate pentru acest obiectiv de investiții crucial pentru dezvoltarea economică a zonei și îmbunătățirea condițiilor de viață pentru românii din nordul țării.

Comentarii

Paul

28.10.2020 11:18

Proiectul de lege privind construcția Autostrăzii Nordului, inițiat de deputatul Ionut Simionca în anul 2018 a fost adoptat de Senat în martie , 2019 si abia acum a fost adoptat si de Camera Deputaților care este camera decizională. Chiar dacă până la finalizarea intregului traseu mai este cale lungă, era absolut necesară si urgentă aprobarea legii privind Autostrada Nordului de către Camera Deputaților având în vedere că aceasta include si centurile ocolitoare ale oraselor Bistrita si Beclean, iar în sedinta de guvern din 11 iunie, 2020 a fost aprobată o Ordonanţă de Urgenţă, prin care primăriile şi consiliile judeţene vor putea prelua în gestiune şi execuţie proiecte de centuri ocolitoare, drumuri naţionale, precum şi alte lucrări de infarstructură rutieră sau feroviară. Prin urmare, centurile ocolitoare incluse in Autostrada Nordului vor putea fi construite foarte repede, in functie si de modul in care se vor misca autoritătile locale nou-alese.

Adauga comentariu