Victimă sau beizadea mincinoasă?! Adolescenta care a depus plângere pe numele tatălui ei, șeful Poliției din Năsăud: „Am mințit! Pentru că îmi place să mint! Simpluuu”

Povestea incidentului de la Năsăud, în care sunt implicați un tată și o fiică, fiind vorba de niște neînțelegeri care au degenerat într-o presupusă violență domestică, poate fi una banală, dacă ne-a raporta la altă perioadă de timp și mai ales la personaje ordinare, fără pretenții de educație.

În ultima perioadă de timp s-a vorbit și încă se mai vorbește destul de apăsat despre violența domestică, de violența în familie. Recent s-a introdus și o prevedere legală prin care se pot emite mult mai ușor acele ordine de protecție. În același timp, un anume serviciu din cadrul inspectoratelor de poliție, denumit „Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii”, desfășoară diferite programe de informare, prevenire și combatere a violeței domestice, precum și a bullyingului (hărțuirilor) de orice fel.

Subiectul violențelor domestice este tot mai prezent în dezbaterea publică, promotori ai dicuțiilor fiind chiar polițiștii. Aceștia încurajează victimele unor astfel de acte să ia atitudine, să le raporteze, să le sesizeze.

O astfel de sesizare a fost făcută în data de 27 aprilie, în ajun de Paște, de o tânără de 19 din Năsăud, fiind vorba de o agresiune verbală și fizică venită din partea propriului tată. Persoana acuzată de aceste agresiuni este chiar șeful Poliției orașului Năsăud, comisarul-șef Pînzariu Mihai-Ion, fapt pentru care există un interes public accentuat de poziția acestuia de conducător de instituție, deci persoană publică.

Știri de Bistrița a prezentat acest eveniment, fiind confirmat inclusiv de biroul de relații publice al IPJ BN. Mergând mai departe pe firul acestei deja încâlcite povești, am aflat că toată această tărășenie se pare că este, de fapt, născocită chiar de presupusa victimă, respectiv fata de 19 ani a comisarului-șef, Florina Pînzariu.

Aceasta a fost prima care ne-a acuzat de manipulare și minciună printr-un comentariu la materialul publicat de noi, ceea ce ne-a șocat, având în vedere că știam cine este persoana care a postat comentariul:

Suprinși de acest comentariu, dar și curioși în a afla motivarea lui, am contactat-o în privat pe Florina, fiica lui Mihai Pînzariu. După un schim de replici legate de conținutul materialului, la întrebarea noastră legată de motivația fetei în a sesiza o faptă care de fapt nu ar exista, aceasta ne răspunde:

Chiar dacă în această meserie ne întâlnim cu diferite genuri de probleme, cu oameni de toate spețele și întâmplări situate la limita ciudatului, recunoaștem că am fost șocați de răspunsul Florinei, unul aproape dezarmant de „sincer”, arogant și persiflant.

Mai mult decât atât, Florina inisinuează în discuție un anume pericol în care s-ar afla familia redactorului care a semnat materialul inițial, fără să precizeze despre ce pericol ar fi vorba. Apoi încearcă să ne convingă să ștergem materialul. Simțind și ea derizoriul acestei discuții, a șters întreaga convorbire, fiind doar câteva print-screenuri realizate în acest timp, ultimul situat la limita de mahala:

Chiar dacă nu înțelegem reacția presupusei victime în ceea ce ne privește, rămâne un mare semn de întrebare legat de comportamentul adolescentei care, conform propriilor declarații, a inventat o anumită infracțiune pusă în cârca propriului tată, căci sesizarea a fost înregistrată și trimisă la Parchet. Având în vedere faptul că în cauză este vorba de un polițist, șef de unitate, plângerea respectivă va ajunge tocmai la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj!

Indiferent care ar fi starea de spirit dintre cei doi, tată și fiică, să ajungi să faci o astfel de plângere fără motive bine întemeiate, denotă o foarte mare lipsă de responsabilitate chiar și pentru cei 19 ani. Cât de diabolică poate fi o astfe de gândire în care se ajunge la asemenea comportament, totul pentru a da, probabil, o „lecție” propriului tată?!

 

 

 

În ciuda insitențelor noastre, nu am reușit să luăm legătura cu comisarul-șef Pînzariu Mihai, în vederea obținerii unei poziții în această incredibilă poveste.

Comentarii

User

09.05.2019 20:26

Numa stiri despre o familie indurerata si cu probleme ai gasit sa faci? Nu ai putut sa stai locului?

Coco

11.05.2019 08:53

Familie îndurerată? Hai, lasa. Cu probleme, da. Cel putin pt ca tatăl, sef politie oras,nu si,a educat fiica care pare a avea părinte din lumea interlopă, după cum vorbeste. A mințit? Nimic mai simplu: cercetare pt inducerea in eroare a organelor judiciare. Sa se învețe minte!

Adauga comentariu