Vicele Cristian Niculae, parcagiu de ocazie, ia lumină din nori: el muncește, nu gândește! De ultimul aspect suntem convinși, de primul, nici el... Vezi ce dume scoate referitor la organizarea referendumului

Trecut-a ceva vreme de când ilustrul postac cu apucături de autolingere, vicele Wannabe, nu și-a mai scos năsucul de pinocchio pe strada lui preferată: facebook. Omul și-a luat o bine-meritată vacanță că s-a spetit muncind în interesul cetățenilor votanți. Acum, a revenit! Nu oricum, ci cu o declarație demnă de felul în care domnia sa gândește și trăiește...

Până să ajungem la declarația respectivă, Cristian Niculae s-a remarcat cu un talent nebănuit de șofer de drujbă. Proaspăt revenit din concediu, vicele avea o urgență fiziologică mare, așa că nu a stat să-și parcheze mașina ca un om și a exercitat clasica manevră de a parca ca un bou:

După eliberarea de greutățile intestinale, Niculae (presat de dezaprobul și bătăile în ușă, respectiv obraz ale vecinilor) a revenit în parcare unde a reluat manevrele, căci la nivelul lui, o simplă parcare se execută din multe și minuțioase mișcări, de care nu a avut timp inițial.

Revenind la declarația vicelui, acesta nu s-a putut abține (ca și în cazul necesităților fiziologice) și a defact niște cuvinte grele din punct de vedere filozofic, ceva de genul celor scoase de Socrate pe budă. Subiectul era legatat de boicotarea ședinței extraordinare convocată în urma inițiativei opoziției din Consiliul Local ce avea în vedere organizarea unui referendum local în paralel cu cel național, în data de 6 și 7 octombrie.

Cristian Niculae a declarat pentru bistriteanul.ro următoarele: „Era o pierdere de timp, ori noi suntem puși aici să muncim, nu să pierdem vremea cu ședințe inutile. Mă așteptam la mai multă seriozitate din partea celor de la PNL și PER. Dar prin ceea ce au făcut au demonstrat că nu cunosc legea referendumului și că vor să insufle cetățenilor o minciună și să îi ducă pe o pistă falsă”.

Wannabe și-a argumentat poziția boicotantă prin faptul că un referendum trebuie anunțat cu cel puțin 20 de zile înainte de data la care se organizează, citând și o lege în acest sens. Este musai să-i aducem la cunoștință parcagiului de ocazie faptul că referendumul pentru revizuirea Constituției a fost anunțat doar cu 17 zile înainte, mai precis în data de 15 septembrie, dată la care inclusiv domnia sa își schimbă imaginea de fundal a profilului de facebook cu un manifest pro referendum:

Tot conform articolului 16 din OUG 3/2000, un referendum local se poate organiza doar într-o singură zi. Ori referendumul național e în două zile. Conform articolului 16 din legea 3/2000, privind organizarea unui referendum, acesta trebuie anunțat cu cel puțin 20 de zile înainte de data la care se organizează” – a declarat parcagiul, specificând în mod expres faptul că în cazul consilierilor locali ai PNL și PER, cei care au inițiat ideea unui referendum local ar fi vorba de un joc demagogic, politic și de imagine.

Mai mult decât atât, legiuitorul, de această dată Guvernul României, a emis o Ordonanță de Urgență care aduce modificări Legii 3/2000 (lege la care făcea referire vicele parcagiu, Lege, nu OUG) în data de 18 septembrie 2018! OUG 86/2018 (cu ajutorul sfântului goagăl o găsește inclusiv vicele Bistriței) prevede la Art.I următoarele:

În cadrul referendumului populația poate fi consultată cu privire la una sau la mai multe probleme de interes național sau local, după caz, precum și cu privire la revizuirea Constituției sau la o problemă de interes național și o problemă de interes local, pe buletine de vot separate”,

Precum și

În situația în care în aceeași zi sau aceleași zile cu un referendum național prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a) și c) este stabilit și un referendum local, alegătorii votează în aceleași secții de votare, cu aceleași ștampile cu mențiunea «Votat», prezența la vot fiind consemnată pe liste electorale separate”.

Cu alte cuvinte, pe înțelesul lui Cristian Niculae, Guvernul a hotărât că se poate organiza un referendum local și în această situație, adică a referendumului național din 6 și 7 octombrie! Deci, cine nu cunoaște legislația referitoare la organizarea referendumului și cine vrea să insufle cetățenilor o minciună și să îi ducă pe o pistă falsă?

Ca o concluzie, „Wannabe” Cristian Niculae a plecat în concediu vițel și s-a întors bou (strict din punctul de vedere al stilului de parcare!), iar din cel legislativ, așișderea...

 

Adauga comentariu