Vești bune din zona CODULUI ROȘU de INUNDAȚII: debitul apelor este în scădere! (FOTO-VIDEO)

În această dimineață a fost emis un cod roșu de inundații pentru județul Bistrița-Năsăud, respectiv pentru comunele Teaca, Galații Bistriței și Lechința, avertizarea fiind transmisă inclusiv prin sistemul Ro-Alert.

Din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrița au fost direcționate patru echipaje de intervenție cu tot atâtea autospeciale, în dotarea acestora regăsindu-se două motopompe transportabile și o motopompa de mare capacitate. La fața locului s-au mai deplasat și șeful centrului operațional CJCCI BN, precum și reprezentanti ai SGA BN, pentru monitorizarea situației operative. Este vorba de localitățile Dipșa, Galații Bistriței și Teaca.

„Debitul cursurilor de apă in zonele vizate este în scădere, majoritatea echipajelor de intervenție urmeaza sa fie retrase pentru a veni in sprijinul echipajelor care intervin de doua zile in municipiul Bistrița pentru evacuarea apei din beciuri și curți. In zona rămân în monitorizare/patrulare efective de pompieri militari (PL Lechința), reprezentanți SGA BN și comitetele locale pentru situații de urgență” - informează CJSU BN.

Au intervenit 15 pompieri militari și alți 20 de specialiți SGA, cu dotările tehnice aferente. Intervalul prognozat pentru avertizarea de cod roșu expiră la ora 15:00.

Dipșa:

Viile Tecii, Teaca:

 

Foto-video: ISU BN

 

 

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu