Vedeți că nu au fost coduri galbene, portocalii, roșii sau… violete în județ? Doar 300 de bistrițeni au solicitat ajutorul de încălzire din noiembrie până în martie

În perioada noiembrie 2017-martie 2018 au fost depuse 316 cereri, toate aprobate de Diecția de Servicii Sociale din cadrul Primăriei Bistrița. Cuantumul sumelor încasate lunar de bistrițenii care au solicitat aceste ajutoare se cifrează între 20 de și 262 de lei, în funcție de numărul membrilor familiei. Prin urmare, bistrițenii și-au adus aminte că ,,urgiei albe", ,,iadului alb" și ,,vremii potrivinice"  i se spunea, cu mult timp în urmă, simplu: omăt sau, mă rog, zăpadă. Deci, au renunțat la a mai întinde mâna (cu sau fără poveste) în fața Primăriei.

 

,,În această lună, martie, s-au înregistrat 5-6 cereri de acordare a ajutorului de încălzire. Potrivit legii, ajutoarele se acordă pe bază de cerere, însoţită de o declaraţie pe proprie răspundere şi de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile pe care membrii acesteia le obţin lunar. Ajutorul de încălzire se acordă în sezonul 2017-2018 celor care nu-și permit să plătească în întregime cheltuielile legate de încălzire în sezonul rece” a precizat pentru Știri de Bistrița Radu Dreptate, directorul executiv al Direcției de Servicii Sociale.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri se acordă pe bază de cerere însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia. La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute. Pentru acordarea ajutorului cu energie termică, limita venitului mediu net lunar pe membru de familie este de 786 lei în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul persoanei singure. Pentru acordarea ajutorului cu gaze naturale, energie electrică, precum şi cel cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, limita venitului net pe membru de familie este de 615 lei atât în cazul familiilor, cât şi în cazul persoanei singure.

Titularii ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei sunt obligaţi să comunice orice modificare intervenită în componenţa familiei şi a veniturilor acesteia în termen de 5 zile de la data modificării.

 

 

 

 

 

Adauga comentariu