„Vedeta” bistrițeană a DIICOT se pensionează: procurorul Ioan Lumperdean și-a cerut „lăsarea la vatră”. Vezi cu ce avere se retrage magistratul

De numele procurorului Ioan Lumperdean se leagă multe scrieri ale jurnaliștilor, numele acestuia fiind prezent în multe anchete și investigații. Cel mai cunoscut caz este cel al omului de afaceri Ioan Opre, dosarul acestuia fiind instrumentat de procurorul DIICOT care acum și-a cerut lăsarea la vatră.

Ioan Florentin Lumperdean, procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, și-a formulat o cerere de eliberare din funcția de procuror, prin pensionare, începând cu data de 1 septembrie 2019.

Cel mai răsunător caz al procurorului Lumperdean este cel al omului de afaceri Ioan Opre (foto jos), acuzat de proxenetism, dosarul acestui caz fiind întors de judecătorii clujeni și refăcut de magistratul bistrițean. În acest moment acest caz se află la Tribunalul Cluj, în cameră preliminară.

Alte cazuri care l-au făcut celebru pe procurorul Lumperdean sunt legate în mare parte de traficul de droguri. Un astfel de caz în care un presupus traficant cercetat de Lumperdean este condamnat de Tribunalul Bistrița-Năsăud și apoi achitat de Curtea de Apel Cluj, dar și de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Inclusiv fostul deputat PRM, pr. Ioan Aurel Rus îl acuza pe Lumperdean de „răzbunare” atunci când magistratul începea urmarirea penală sub acuzația că politicianul-preot ar fi ajutat o persoană să părăsească ilegal România. Fostul deputat de Bistrița-Năsăud susținea că același magistrat a închis ochii în cazul unui abuz sexual al unor „colegi” polițiști asupra a șase minore, caz „investigat” chiar de Rus.

Cu ce pleacă în pensie Lumperdean?

Conform declarației de avere pentru anul 2018, familia Lumperdean (soția – grefier în cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud) deține șase terenuri, trei în municipiul Bistrița, două la Zoreni și unul la Sălcuța, un apartament și o casă de locuit în Bistrița, precum și o altă casă la Zoreni, dar și trei autoturisme.

Familia are și trei credite bancare, toate fiind cu solduri foarte mici, deci fără datorii notabile. La capitolul salarii, procurorul Lumperdean nu se poate plânge căci cei 166 milioane de lei vechi (net!) nu sunt de neglijat, chiar dacă soția grefieră a obținut într-un an cât a câștigat soțul în doar două luni.

Având în vedere faptul că pensia de magistrat este una pe măsura funcției avute, cele 470 de acțiuni deținute de viitorul fost procuror la Comelf SA nici nu mai contează.

La final vă dăm vouă, cititorilor noștri, cuvântul și vă rugăm să ne spuneți părerea dumneavoastră despre această pensionare „vedetă”. Credeți că magistrații în general își merită pensia? Dar Lumperdean, în mod particular?

Adauga comentariu