Vasile Silași: Mihai Mureșan a greșit, dar e o naivitate să crezi că poți face reforme cu directori numiți de Camelia Tabără.

Potrivit celor spuse de Vasile Silași, inspectorul școlar general Mihai Mureșan a greșit fundamental când a vrut să aplice deciziile luate, deloc populare, cu directori de școli numiți pe timpul guvernării PSD: ” E naivitate să crezi că poți face reforme cu directori numiți de Camelia Tabără. Eu cred că e vorba de un management mai slab, o proastă comunicare, dar sigur e vorba și de o subminare a autorității din partea respectivilor. Păi cum vrei tu , inspector general PNL să tai clase  și să o ceri să facă acest lucru un director numit pe vremea PSD. Eu știu foarte sigur că și pe vremea Cameliei Tabără s-au tăiat sau au fost comasate clase, dar lucrurile s-au petrecut în liniște. De data asta, primii care au comunicat au fost chiar directorii ce știau că vor pleca, și au spus-o în felul lor, adică s-au victimizat iar politicul a făcut restul de treabă. Din păcate, reacțiile oficiale ale noastre au fost aproape de zero”, spune Silași.

Vasile Silași îi reproșează lui Mureșan faptul că și-a asumat pe ”persoană fizică”  tăierile de clase de la liceele vocaționale, el trebuind, în opinia interlocutorului nostru,  să explice că, decizia a fost luată după ce directorul de la ”Tudor Jarda”, de exemplu, a cerut desființarea clasei de muzică: ” Nu ești singur, tu nu ești la ISJ pe persoană fizică, pe tine te-a pus acolo PNL, așa că, mai te uiți în jur, vezi tu care e contextual, mai miroși ce se poate și ce nu se poate, dacă nu pricepi, suni un prieten”, exclamă Silași.

„Ne confruntăm cu aceiași problemă când venim la guvernare- nu reușim să schimbăm oamenii care dețin funcții în prima linie a deconcentratelor, iar asta ne costă, pentru că, respectivii directori sau inspectori rămași pe funcția unde au fost puși de PSD, ne vor eroda imaginea, nu vor fi deloc interesați să aplice politicile liberale”, mai spune Silași.

El crede că e nevoie de mai multă fermitate, iar când ” Ludovic Orban și Nelu Turc vor înțelege acest lucru, vom putea guverna mai bine, mai aplicat. Ne tot ascundem după prostia aia cu prefectul și directorii din deconcentrate care ar fi apolitici. Mă lași, toți știm că sunt politici. PSD a schimbat directorii de școli într-o noapte. Eu nu înțeleg de ce nu avem noi capacitatea aia de-a comunica correct și bine pentru a arăta că ceea ce au făcut ei a fost mult mai nociv decât ceea ce se întâmplă acum”, conchide Silași.

Comentarii

Doru

21.01.2021 20:37
PSD-ul a încălcat principiile competentei. Se uita cineva sa verifice cate reclamații la ISJ si devieri comportamentale au unii directori PSD -isti. Cum poate fi menținută în funcție la o gradinita din Bistrita o directoare după ce a fost demisa de minister (Scoala din Livezile 2008) apoi repusa în functie 3012. de PSD.

Anca

26.01.2021 20:38

Să nu uităm că toţi directorii cărora li s-a terminat mandatul, au susţinut unicul examen pentru ocuparea posturilor de directori de şcoli din ultimii 13 ani (cel puţin)! Cine era atunci la conducere? PSD!!! Ia faceţi un calcul! Câţi directori au fost schimbaţi? Deci restul, erau şi pe vremea aceea PNL-işti. Au rămas doar pentru că sunt susţinuţi de partid nu pentru că sunt super competenţi! Schimbăm doar să schimbăm!

Adauga comentariu