Vânătorul de titluri, episodul 8: Emil Radu Moldovan, cetățean de onoare (și) la Glodeni! Cultul personalității președintelui CJ BN devine transfrontalier. BONUS: un nou personaj în suita prezidențială!

Cu ocazia inaugurării noului stadion din Glodeni, Republica Moldova, reabiliat din banii județului Bistrița-Năsăud, România, tovarășul Emil Radu Moldovan a primit cea mai înaltă distincție a raionului Glodeni, fiind declarat „cetățean de onoare”!

Întovărășirea dintre Glodeni și Bistrița-Năsăud constă în ajutorul financiar substanțial venit din partea română a afacerii, respectiv din partea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Doar pentru reabilitarea/renovarea stadionului orășenesc din Glodeni, CJ BN a alocat suma de 280.000 de euro.

Pentru a participa cumva la reușita colabărării dintre cele două regiuni, raionul Glodeni conferă titluri părții române, constând în diplome și plachete, probabil plătite tot din bani bistrițeni. Pe lângă titulatura de „cetățean de onoare” a raionului Glodeni, Emil Radu Moldovan a fost pomenit întru eternitate și pe o plachetă așezată la intrarea în stadionul cu pricina:

Cultul personalității depășește astfel granițele județului și ale țării, fiind în acest mod unul transfrontalier. Numele lui Emil Radu Moldovan, în calitate de ctitor, a mai fost scrijelit și pe statuia lui Petru Rareș din fața Palatului administrativ din Bistrița, pe modelul marilor ctitori ai neamului. Suntem curioși care este procentul aportului personal al președintelui CJ BN în ecuația celor două edificii, o statuie și un stadion, astfel încât numele său sfânt să fie pomenit pe vecie?!

Cu acest titlu Emil Radu Moldovan ajunge la nivel opt de „recunoaștere” într-un singur mandat, celelalte șapte titluri de cetățean de onoare fiind acordate de umili primari din Bistrița-Năsăud.

 

BONUS: Din delegația română prezentă la Glodeni a făcut parte și proaspătul președinte interimar al ALDE BN, Ioan Monița, acesta înlocuindu-l la comanda partidului pe Ioan Țintean, încă vicepreședinte al CJ BN. Să înțelegem că Monița i-a ținut locul domului Țintean la Glodeni, inclusiv pe funcția administrativă?!

Comentarii

vizitator

17.08.2019 12:04

De fapt, Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, si-a cumparat pe bani publici titlul de „Cetăţean de onoare” al Raionului Glodeni din Republica Moldova. Aceasta, avand in vedere ca titlul de „Cetăţean de onoare” i-a fost conferit în cadru festiv, la inaugurarea stadionului din oraşul Glodeni, care a fost reparat cu sprijinul financiar al administraţiei judeţene din Bistriţa-Năsăud. Dupa unele surse, suma de 280.000 de euro necesară acestor lucrări a fost asigurată integral din bugetul județului Bistrița-Năsăud în două tranșe: 171.000 de euro aferenți bugetului pentru 2018, iar diferența de 109.000 euro, din bugetul anului 2019. Si asta in vreme ce stadionul Jean Pădureanu, din Bistrita a ajuns în ultimul stadiu de degradare.

Adauga comentariu