Valer Bîgiu – liderul taximetriștilor protestatari din Bistrița – este încrezător în promisiunile de lobby ale prefectului Frenț la Guvern, în problema taxi vs. carsharing

Taximetriștii bistrițeni s-au raliat protestului colegilor din orașele mari ale României, chiar dacă aici, la Bistrița, aceștia nu se confruntă cu un nivel ridicat de piraterie, sau de „inconvenientul” Uber.

Valer Bîgiu, președintele filialei județene Bistrița-Năsăud a Camerei Naţionale a Taximetriştilor (CNT), a declarat că la Bistrița încă nu sunt astfel de temeri, cele legate de prezența „transportatorilor” de tip carsharing, ci mai degrabă de câteva cazuri rare de taximetriști fără licență sau piraterie.

„La Bistrița nu sunt probleme deosebite, avem mici probleme cu locurile de așteptare unde trebuie să mai reglementăm situația și cu unele mașini care nu au documentația completă (...) Se vehiculează ideea că în Bistrița ar exista taximetriști care operează fără licență, însă eu nu am ceva în mod concret. Având în vedere faptul că azi (n.r. – 14 februarie) am primit lista cu autorizațiile de la Primărie, vom vedea cum stăm efectiv pe teren” – a declarat Valer Bîgiu.

Conform președintelui CNT, în Bistrița există un număr de 378 de taxiuri care s-au reautorizat la începutul acestui an. Legea prevede faptul că se acordă un număr de 4 licențe de taxi la mia de locuitori. La nivelul populației din municipiul Bistrița, care nu ajunge la 80.000, Primăria poate emite un număr de 320 de autorizații, însă s-a făcut o înțelegere prin care se pot emite maxim 400 de autorizații. În același timp, conform unei Hotărâri de Consiliul Local, nu se mai emit alte autorizații noi ci doar se reînoiesc cele existente. În acest caz, cine nu își reînoiește autorizația o pierde, dacă există infracțiuni care prevăd expres suspendarea autorizației, la fel, aceasta se poate piede definitiv (la o suspendare repetată).

Reprezentanții taximetriștilor au fost primiți de prefectul Ovidiu Frenț care le-a promis protestatarilor faptul că va face lobby pentru emiterea unei Ordonațe:

foto - Instituția Prefectului BN

„Prefectul a fost de acord cu cerințele noastre în raport cu restul transportatorilor de tip taxi sau carsharing, adică ori noi ca ei, ori ei ca noi! A înțeles că sunt pertinente cererile noastre și a promis că va interveni pentru emiterea unei Ordonanțe de Urgență care să reglementeze aceste situații. Această promisiune o avem și de la ministrul Rovana Plumb, că până la sfârșitul lunii februarie, mai exact pe data de 26, va apărea acel document” – a concluzionat Valer Bîgiu.

Comentarii

Gheorghe Lefter

04.03.2019 14:21

   Stimate domnule Valer Bigiu, ma bucur sa vad modul dumneavoastra, intelept de abordare a ,,confictului" din taximetrie,care eu consider ca este artificial inoculat de forte care doresc invrajbirea cetatenilor romani. Am intalnit pentru prima oara ideea; ,,ori NOI ca Ei,ori Ei ca Noi" impartasita si de domnul prefect, Ovidiu Frent. Pornind de la acest punct de vedere, aveti sansa de a castga si dumneavoastra avantaje de tip UBER,aplicate pe mobil,comunicare GPS,transparenta in fiscalitate,in cele din urma o crestere a clientelei deci si a veniturilor dvs. Abordarea Crestina a acestei probleme va duce la bine pentru toata lumea inclusiv pentru clientii acestor servicii.Unirea aduce puterea. Doamne ajuta.

Gheorghe Lefter

04.03.2019 14:42

         Un punct de vedere interesant. Felicitari ! Unirea aduce numai avantaje pentru ambele parti.Doamne ajuta.

Adauga comentariu