USTUROIUL – cuvântul magic al acestui weekend! Festivalul culinar, muzical și meșteșugăresc din Ținutul Contelui Dracula își așteaptă invitații

Platoul de pe pășunea Rusu din Piatra Fântânele, în Pasul Tihuța, este deja pregătit pentru un festival ce va împânzi toată valea cu mirosul de usturoi! Sâmbătă, 28 iulie și duminică, 29 iulie, Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula își va deschide porțile ediției cu număru șase.

CULINAR: Master of Flames vine la Tihuța cu o armată de bucătari specializați în „grătăreală” profesionistă și vor excita papilele gustative cu ale lor ceaune pline ochi cu gulaș și tocană, protap cu vită Angus și o mulțime de cărnuri prăjite în diferite feluri la grătar. Ceea ce trebuie reținut este faptul că absolut toată carnea care va fi gătită de maeștrii grill-ului este locală, inclusiv vita Angus!

MUZICAL: Showurile celor două seri de distracție sunt „acoperite” de nume locale și naționale ale diverselor geniuri ,muzicale. Dar de ce să ne oprim la „național” când mitul lui Dracula este unul cât se poate de universal?! În acest sens, pe lângă Iarba Fiarelor, Mad House, Lino Golden și Paraziții, la Tihuța vor fi prezenți și italienii de la New Jersey cu un excelent tribut Bon Jovi! Muzica folk și cea populară au locul lor bine stabilit în program.

MEȘTEȘUGĂRESC: Târgul de produse meșteșugărești și tradiționale, organizat de Asociația “Produs în Bistrița-Năsăud” este dedicat, în exclusivitate, meșteșugarilor, artizanilor și producătorilor locali care își vor prezenta creațiile realizate cu mult suflet și multă imaginație sau delicioasele produse gastronomice. Nu vor lipsi cununile de usturoi și aranjamentele care au în componență aceasta plantă, cununițele de flori, accesoriile și piesele de port popular, extrem de căutate și apreciate de către domnițele care vor să-l îmblânzească pe Conte, precum și produsele gastronomice locale, săntăoase și delicioase. Pe lângă artizanii bistrițeni, la Tihuța vor fi prezenți și vecinii de la „Produs de Cluj”, partener al târgului.

SURPRIZE deja devoalate de organizatori: mini-observator astronomic realizat de tinerii de la POV21, ateliere de pictură pe șevalete, trial și demonstații de off-road cu băieții de la Rain 4X4, reconstituire de bătălii antice cu Garda Apulum, multe concursuri cu premii atrăgătoare, iar dacă vremea va face „figuri” organizatorilor, aceștia sunt „dispuși” să inițieze un concurs ad-hoc de tricouri ude.

ATENȚIE! Organizatorii Festivalului Usturoiului în Ținutul lui Dracula vor fura startul! Vineri seara se va face „încălzirea” cu o petrecere în compania bandului Take Five!

Pentru a ajunge în locația respectivă, dacă nu aveți sau nu doriți să mergeți cu auto din dotare, dar nici nu vreți să vă rugați de prieteni în acest sens, sunt puse la dispoziție autobuze Transmixt care vor circula pe o rută și după un program pe care îl veți găsi aici:

 

 

Adauga comentariu