USR Bistrița trece la un nou nivel de politică, cea a dezvăluirilor administrative! Totul se face însă dintr-o postură cvasi-anonimă, căci încă nu se știe CINE este USR Bistrița

Apropierea perioadei electorale scoate la iveală entități căzute într-o adormire politică încă de la naștere. Succesul politic asigurat de ruleta redistribuirilor parlamentare a făcut din Cristina Iurișniți singurul exponent al USR în Bistrița și județ, alte nume locale din acest partid parlamentar lipsind cu desăvârșire.

USR Bistrița-Năsăud are un președinte, iar acesta nu este deputatul Iurișniți ci Lorand Toth, 35 ani, inginer, manager de proiect într-o companie privată construcţii/instalaţii, care nu a mai fost văzut pe la Bistrița de la ultimele alegeri.

(sursa foto: ziardebistrita.ro)

Cu excepția Cristinei Iurișniți nici un alt nume nu a mai fost pomenit/vehiculat în staful filialei județene și mai ales în cea municipală. Iurișniți și-a deschis cabinete parlamentare, pe lângă cel de la Bistrița care se află în același sediu cu partidul, la Prundu-Bîrgăului, Năsăud și Sîngeorz-Băi, ultimul fiind deja închis din lipsă de... interes, nu fără declanșarea unui scandal legat de angajarea, sau mai bine zis de neangajarea unui consilier parlamentar pentru zona Văii Someșului.

Filiala municipală a USR Bistrița nu a avut absolut nici o activitate de sine stătătoare, cu excepția contopirilor activităților gestionate de Iurișniți, aici fiind vorba de acțiunea „Fără penali în funcții publice”, asta până de curând când USR Bistrița și-a scos nasul din hibernarea prelungită de aproape doi ani, pe facebook, printr-o postare care anunță un mic război cu administrația locală, recte Primăria municipiului Bistrița.

Prima postare de acest fel a făcut referire la o adresă către municipalitate prin care se cer anumite date legate de amplasarea celebrelor mere din poliester pe spațiul verde și în intersecții. Documentul cu pricina este inserat într-o fotografie cu unul dintre merele în discuție, iar din acel document reiese faptul că USR are un „birou local Bistrița” condus de un președinte, pe numele său Călin Stan.

Acesta nu este primul nume care apare pe furiș în spațiul public. Odată cu semnarea alianței dintre USR și PLUS, într-o fotografie postată de această dată de singurul exponent asumat al USR BN, Cristina Iurișniți, aflăm că din partea PLUS BN nu a fost nimeni la eveniment, dar și faptul că din partea USR Bistrița-Năsăud au fost prezenți doamna deputat și Emilian Gabor, un tânăr economist din Năsăud, conform propriilor precizări din profilul de facebook.

Așadar, USR mai are doi membri care au făcut timid, dar sigur, pasul către lumina publică: Călin Stan și Emilian Gabor. Or mai fi, dar încă stau ascunși, ticluind diverse documente sau acțiuni de partid. Unul dintre acestea face referire la o acțiune a municipalității din anul 2017, atunci când s-a închiriat un utilaj de deszăpezire care mai mult a stat, dar care și-a încasat bănuții.

Cei care lucrează în laboratoarele secrete al USR Bistrița ne mai promit și alte dezvăluiri din administrația locală bistrițeană, probabil și mai noi. De aplaudat această canalizare de eforturi, numai că nu prea știm pe cine să aplaudăm, USR fiind foarte secretos la capitolul persoane și asumare de identitate.

Știm că există anumite strategii și stratageme, că încă e devreme, că sunt patru runde de alegeri desfășurate pe parcursul a doi ani de zile, dar câtă credibilitate vrea USR să aibă cu aceste dezvăluiri dacă încă își mai ascunde proprii membri de lumina zilei...

(Sau nu a dat Iurișniți încă OK-ul?...)

Comentarii

votant

12.02.2019 09:31

Rugam  pe domnul Rian Farcasiu sa faca o descriere si despre cele doua partide ecologiste din Bistrita. Sa vedem ce parere are dansul. Multumim !

Adauga comentariu