USR Bistrița scapă pianul pe scări: acuză de plagiat, într-o inerție războinică și în necunoștință de cauză, un „nevinovat”!

Porniți pe fapte mari, cu dezvăluiri incitante legate de matrapazlâcuri ale administrației locale, mințile luminate din laboratoarele secrete ale USR Bistrița comit o gafă mare cât o zi de post: confundă un sondaj de opinie inițiat de o altă instituție decât Primăria Bistrița, preluată, ce-i drept, cu un aplomb tipic lui, de către viceprimarul Cristian Niculae, cu o idee lansată de ei, legată de bugetul participativ.

Vicele Cristian Niculae, în elanul său de „playboy” politic, postează vrute și nevrute pe pagina sa de facebook. Printre postările care au în centrul atenției propria-i persoană participând la diverse acțiuni, de la peticiri de gropi, deszăpeziri, baluri sau interpuneri de tot felul, Cristian Niculae a (re)postat un material în care cetățenii Bistriței sunt invitați să voteze anumite priorități pentru dezvoltarea municipiului, sondaj realizat de către Banca Mondială în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România, despre care stiridebistrita.ro a scris AICI, în data de 23 ianuarie 2019.

USR Bistrița, (re)născuți în prag de campanii electorale, scot din jobenele de cercetători și detectivi ascunși de ochii lumii tot felul de subiecte cu țintă clară: Primăria municipiului Bistrița – locația unde este clar că și ei vor să ajungă. Dintre dezvăluirile spectaculoase făcute de Stan & Co. se numără și contractele de deszăpezire ale municipalității din anul 2017, atunci când se plăteau bani grei pentru staționarea utilajelor închiriate în acest sens.

Acum, USR Bistrița a adus în discuție un subiect legat de bugetul participativ, idee realtiv nouă în peisajul administrativ românesc, despre care și noi am mai vorbit în materialele noastre. O idee foarte bună, în care municipalitatea ar constitui un capitol bugetar care să fie folosit în urma participării cetățenilor cu idei de dezvoltare, proiecte, ș.a.m.d.

Numai că, USR fiind cu pianul pe scări, îl scapă! Aceștia îl acuză pe Cristian Niculae că le-ar fi furat ideea și și-ar fi însușit-o, considerând că ceea ce a postat Niculae referitor la sondajul respectiv ar fi aceeiași treabă cu bugetul participativ.

Domnilor din laboratoarele secrete și discrete ale USR Bistrița, una-i una și alta-i alta! Bugetul participativ, interesant ca idee, nu are de a face cu ceea ce Niculae a postat, adică cu un sondaj apărut cu mult înaintea frumoasei idei pe care ați adus-o la cunoștința publică. Adică dumneavoastră îl acuzați de plagiat pe vice pentru că a postat sondajul la o zi diferență față de ieșirea dvs. legată de bugetul participativ, respectiv data de 8 martie în cazul bugetului, 9 martie în cazul sondajului postat de către Niculae, sondaj care a fost publicat de mai toată presa locală, inclusiv de stiridebistrita.ro, la data de 23 ianuarie 2019!

Adauga comentariu