Urs lovit de mașină la Șintereag UPDATE: leșul ursului va fi incinerat!

Un urs surprins și accidentat de o mașină și - a găsit sfârșitul seara trecută pe DN17 la ieșirea din Șintereag către Bistrița.

Purtătorul de cuvânt al IPJ BN confirmă accidentul, anunțat prin numărul unic 112, precizând ca la fața locului au fost prezenți și cei de la DSVSA precum și reprezentanți ai fondului de vânătoare.

Directorul DSVSA BN, Romulus Bița, a precizat pentru stiridebistrita.ro că în acest moment se desfășoară o anchetă legată de acest incident. Vom reveni cu detalii pe măsură ce le vom primi.

UPDATE Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud:


În data de 31 august, ora 22.25, un conducător auto a anunțat printr-un apel la 112 că a lovit cu mașina un urs, pe drumul european dintre localitățile Șieu Sfântu și Șintereag.
În urma apelului au fost sesizați reprezentanții Asociației Cinegetice „Ursul Brun”, Direcției Sanitare Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor, Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii Forestiere Județene și Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud.
La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Beclean, iar ursul decedat a fost ridicat imediat de Asociația Cinegetică „Ursul Brun”. Șoferul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar polițiștii au constatat că nu există suspiciuni de braconaj.
Pe parcursul dimineții, cadavrul a fost transferat la Laboratorul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor din cadrul D.S.V.S.A. Bistrița-Năsăud, pentru a fi necropsiat și pentru a se stabili cauza morții. De asemenea, vor fi recoltate probe pentru determinarea rabiei. După efectuarea analizelor, cadavrul va fi incinerat în crematoriul D.S.V.S.A. Bistrița-Năsăud.

foto: facebook/seintamplainbeclean

Comentarii

Trecator

04.09.2020 21:57

FALS! Dupa o ora de la incident si doua apeluri la 112, echipajul politiei lipsea cu desavarsire, intradevar au venit doi reprezentanti dupa 45 de minute, imbracati in trening, care au inceput sa faca pe interesantii. Din curiozitate intreb, in tot acest timp, daca ursul nu ar fi fost mort, poate doar lesinat de la lovitura (ca urme de sange nu au fost), si s-ar fi ridicat...cine era responsabil?

Adauga comentariu