UPDATE: a fost vorba de 3 kilograme de canabis - Operațiune DIICOT în Bistrița cu live pe facebook: un șofer fără permis transporta „iarba” în ghivece! Acțiunea s-a dorit discretă, dar a devenit vedetă!

O întâmplare mai puțin obișnuită pentru liniștita Bistrița a avut loc în după-amiaza zilei de 16 iulie, între blocuri, pe Aleea Trandafirilor, acolo unde polițiști în uniformă și în civil au încătușat doi bărbați și au percheziționat un SUV suspect.

Operațiunea a aparținut Serviciului de Combatere al Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud și DIICOT, ajutați de polițiștii de la Servicul Rutier și a fost vorba de oprirea în trafic a unui autoturism condus de o persoană care nu avea permis în acest sens.

Bineînțeles că acest lucru era știut de polițiști, fiind vorba de un pont atât în ceea ce privește lipsa dreptului de a conduce a șoferului, cât mai ales „marfa” transportată de acesta. A fost vorba de o cantitate deloc neglijabilă de substanțe interzise, printre acestea fiind și etnobotanice „de cultură”, transportate direct în ghivece.

După o scurtă urmărire în trafic, SUV-ul traficaților a fost oprit printr-o mică ambuscadă pe Aleea Trandafirilor. Cei doi tineri care se aflau în autoturism (31 de ani, respectiv 34 de ani) au fost încătușați, s-au efectuat percheziții, s-a procedat la inventarierea celor găsite, toate acestea sub privirile riveranilor. Mai mult decât atât, operațiunea care se dorea discretă a fost transmisă live pe facebook.

Deși polițiștii în civil rugau persoanele martore la eveniment să nu le filmeze fețele, fiind totuși o acțiune cu mai multe implicații decât s-ar crede, aproape nimeni nu i-au luat seamă. Astfel, toată această acțiune a devenit virală, polițiștii expuși și eventualii complici avertizați.

Cei doi suspecți au fost duși la sediul IPJ BN pentru audieri, iar cercetările continuă de către procurorii DIICOT.

 

UPDATE: Comunicatul IPJ BN legat de acest eveniment:

La data de 16 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița-Năsăud, în colaborare cu Poliția Municipiului Bistrița, au desfășurat o acțiune de prindere în flagrant a unui bărbat bănuit de trafic de droguri de risc.

 

Astfel, pe raza municipiului Bistrița, polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat, de 31 de ani, din Bistrița, în care se afla încă o persoană. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că acesta are permisul de conducere suspendat.

 

La controlul efectuat au fost descoperite și ridicate 11 plante de canabis (aproximativ 1.000 de grame), mai multe pungi cu substanță vegetală sub formă de muguri, de aproximativ 1.6 kg, 0.5 grame de cocaină, 0.9 grame de amfetamine, 11 recipiente conținând fertilizatori, un cântar electronic, un cuțit, un tub perfuzii, obiecte purtătoare de urme vegetale și bani (3.150 de lei, 410 euro și 40 de lire sterline).

 

Bărbatul de 31 de ani a fost condus la audieri, iar ulterior a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore a acestuia, fiind cercetat pentru efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, trafic de droguri de risc și conducere fără permis.

 

În cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă.

 

Adauga comentariu