Unul dintre cele mai căutate restaurante bistrițene se află în mijlocul unui scandal mediatic provocat de un angajat iresponsabil. Patronul își asumă greșeala și pregătește banii pentru amenzi!

Un filmuleț în care se poate vedea un angajat al restaurantului Ardeal efectuând o operațiune de decongelare neconformă a cărnii a fost viral pe rețelele de socializare. Tânărul respectiv trântea efectiv baxurile cu pulpele de pui congelate pe jos, iar după spargere le împingea cu piciorul.

Imediat după postarea fotografiilor și a filmulețului pe facebook, instituțiile în drept s-au autosesizat și s-au prezentat la unitatea respectivă pentru cercetările de rigoare. Astfel, în dimineața zilei de miercuri, 13 februarie, atât reprezentanții Direcției de Sănătate Publică cât și cei de la Direcția Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor, au început controalele, găsind marfa cu pricina pregătită pentru scoaterea din uz.

Patronul Restaurantului Ardeal, Adi Sbârciu, a văzut și el cele întâmplate pe internet și a acționat ca atare, izolând marfa respectivă. Carnea era destinată pentru o masă comună, iar pentru onorarea comenzii respective s-a folosit altă carne. Totodată, angajatul care a pricinuit toată această tevatură a fost concediat.

Conform Bistriteanul.ro, Sbârciu afirmă faptul că este mâhnit de cele întâmplate și că-și asumă întreaga responsabilitate, acesta cooperând cu reprezentanții instituțiilor aflate în control. Patronul restaurantului a subliniat faptul că va plăti negreșit amenda care, conform spuselor celor de la DSP și DSVSA, începe de la un minim de 10.000 de lei. Activitatea restaurantului nu va fi suspendată, dar cu siguranță va exista un flux mai redus al clienților.

Restaurantul Ardeal, situat pe drumul de centură în apropierea mai multor firme care își desfășoară activitatea în zonă, este recunoscut pentru „meniul zilei”, dar și pentru organizarea unor mese comune.

Comentarii

Vizitator

14.02.2019 13:55

Nu-i prima data cand la Bistrita se intampla astfel de lucruri dubioase. S-a mai intamplat prin 2014, cand dupa desfiinţarea târgului de vite de la Viisoara si transformarea lui intr-un fel de zonă de agrement, unde primarul Cretu a expediat "Zilele orasului" ,  un "comerciant" de mici spala gratarul cu o matura inmuiata in  apa murdara din baltoacele formate dupa ploaie.Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=dLR4vzBQZE8 

Adauga comentariu