#UniţiSalivămRomânia: Negocierile pentru prim minsteriatul lui Sică Orban îl îngroapă politic pe Dan Barna. Că funcţia doboară gradul

Ce vrea Barna, nu vrea Hunor. Ce vrea Hunor nu vrea Tăriceanu. Ce vrea Tăriceanu, nu vrea Băsescu, dar vrea Ponta. Care nu vrea ce vrea Orban. Doar Orban se vrea prim ministru. Suntem din nou în povestea fără de sfârşit în care un mut îi spune unui surd ce să vadă un orb.

Cei din USR cu minusul său PLUS o ţin gaia-maţu cu anticipatele. Nu ştiu cât are să îi mai ţină, dar nu e prost cine cere, chiar dacă Legea îi este împotrivă.

Salut, sunt Victor Lungu şi am să vă explic că, până la anul, toţi băieţii şi fetiţele acestea trebuie să #Reziste cu PSD majoritar în Parlament şi, cel puţin până după prezidenţiale, chiar şi la guvernare – aşa, fără prerogative cum este aceasta acum, după trântirea prin moţiune. În plus, anticipatele sunt gata anticipăpate. Mai mult, cum funcţia doboară gradul, securiştii întâmplători din viaţa lui Dan Barn, s-au lepădat de Ilie Dan Barna, prin intermediul Rise Project.

Trebuie să înţelegeţi, dincolo de declaraţiile populiste, că anul acesta Parlamentul nu poate fi dizolvat, nici după respingerea a două propuneri de Guvern, chiar dacă preşedintele României solicită expres acest lucru, după întrunirea condiţiilor constituţionale. Că, potrivit Constituției, Parlamentul nu poate fi dizolvat decât o singură dată în cursul unui an şi nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României. În plus, UDMR, ALDE, PMP, Pro România şi cei cu mandate obţinute prin redistribuire (sunt mulţi şi în PSD, PNL, UDMR, ALDE, Pro România, chiar şi în USR) şi care nu-şi vor putea lua pensia specială fără să aibă un mandat de parlamentar complet, se vor opune din răsputeri anticipatelor. Adică, dincolo de lege şi de interesele românilor (care or mai fi fiind acelea), vor fi interesele pecuniare ale aleşilor. Aşa că, uitaţi de anticipate până la anul când vor avea loc, la termen, alegerile parlamentare.

Dar ca să fie negocierile simple, Barna a fost mandatat pentru întâlnirea de la Cotroceni să ceară, pentru a susţine prim-ministeriatul lui Sică Mandolină, patru chestii mari şi late:

Adoptarea legii privind alegerile pentru primari în două tururi - esențială pentru legitimitatea aleșilor locali și recuperarea democrației la nivel local. Chestiune cu care UDMR este în total dezacord. Pe faţă, PNL va fi de acord cu această lege, dar va face tot posibilul pentru a o boicota – ar avea de pierdut la fel de mulţi primari ca şi PSD.

Votarea inițiativei “Fără Penali în funcții publice” pentru care au semnat peste un milion de români. Care iniţiativă, pentru a fi valabilă, trebuie trecută în Constutuţie – deci vorbim, din nou, despre o utopie, o cerere făcută de ochii susţinătorilor USR-PLUS, fără valoare, din cauză că nu se poate implementa. Praful de pe tobă.

Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziția de Comisar European ce revine României. Ok, şi? Fiecare dintre partidele care negociază acum cea mai şubredă majoritate poarlamentare posibilă are în cap un nume. Ponta o vrea pe Corina Creţu. PNL îl vrea pe transfugul băsist Siegfried Mureşan. PSD, mai majoritar decât pare în Parlament, îl vrea pe Dan Nica. Cei de la ALDE poate au ideile lor. Deci? Haloimăs.

Desființarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din închisori peste 20.000 de infractori dintre care mulți au comis noi fapte de violență”. Pentru asta ar trebui să vorbească şi cu nenea Cioloş, că pe timpul premieratului acestuia a început madam Prună să recurseze compensatoriu... Apoi, văd că a dispărut cererea de desfiinţare a secţiei speciale de anchetare a abuzurilor procurorilor. Se opun la asta UDMR, Pro România, ALDE şi, în mod cert, PNL. PNL ar vrea să-şi numească propriul om, de aceea face gargară publică împotriva acestei secţii - trage de timp, să ajungă în posibiltatea de a face numiri. Ce este câh şi profund antidemocratic în mâinile adversarului politic, este minunat şi indispensabil demnocraţiei în mâinile tale. Aşa funcţionează „democraţia” în România: „scoală-te, să mă aşez eu”; „ciocu mic, acum noi suntem la putere”!

Plus că, după dezvăluirile celor de la Rise Project, nu ştiu cine mai este Dan Barna şi ce credibilitate în negocieri mai are acesta. Nu că ar fi restul mai credibili. Este clar că, cei care îl vor pe Iohannis preşedinte pentru un nou mandat o iau chiar pas cu pas. S-au folosit de valul USR în 26 mai să creeze atmosfera necesară „înfrângerii” şi încarcerării lui Dragnea. S-au folosit de Barna să o „înfrângă” şi dea jos pe Dăncilă. Acum îl „răsplătesc” cu un articol în Rise Project care confirmă tot ceea ce am afirmat până acum despre securiştii întâmplători din viaţa şi opera celor care au construit acest USR cu minusul său PLUS.

Şi, gata!

Adauga comentariu