#Uniți_Salivăm_pe_România. Prin ”oameni noi”, dar cu năravuri și practici vechi

Încă un caz de pile, cunoștințe și relații care vin să #misecuvină în bani publici este dezvăluit de Adevăru.ro: ”Ministerul Sănătăţii organizează, pe repede-nainte, procesul de selecţie a noului director al Direcţiei de politica medicamentului. Procedura de selecție ar urma să se facă fără concurs, iar favorită pentru funcţie e o farmacistă din Târgu Mureş, considerată apropiată de echipa ministrului Voiculescu.”

Citez: ”favorită ar fi Monica Negovan. De de profesie farmacist, Negovan locuieşte în Târgu-Mureş şi a avut afaceri în domeniul farmaceutic, în asociere cu Pharma Farm, firmă deţinută de compania maghiară Richter (…) aceasta deja şi-ar fi depus deja demisia de la firma unde a activat în ultimii ani. (…) Negovan e considerată a fi din cercul de cunoscuţi ai Andreei Moldovan (originară tot din Târgu Mureş), primul secretar de stat numit de Voiculescu când a ajuns la conducerea Ministerului Sănătăţii, dar şi a actualului şef al instituţiei, Vlad Voiculescu”.

Astea sunt chestiuni date pe surse, că nimeni nu mai are curajul să spună adevărul. Adevărul spus de costă funcția, te costă pita de pus pe masa copiilor – aici s-a ajuns în 31 de ani de cumătrocrație securisto-politicianistă.

Dar exemplele despre nepotismele ”oamenilor noi”, care au umplut de muci străzile României răcnind despre corupția altora, continuă. Conform ziariștilor de la România Liberă, fiica Oanei Ursache, secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni din partea USR-PLUS, Sînziana Covaliu, a fost angajată la cabinetul de parlamentar al deputatului Simina Tulbure. Dintr-o simplă și fericită întâmplare.

Citez din răspunsul șparlamentarului #Uniți_Salivăm_România (pe Buget) ce anume o recomandă pe Sînzianu Covaliu pentru a-i fi angajată: „Da, este adevărat că Sînziana este angajată în cabinetul meu, ea fiind foarte implicată în activitatea Generației PLUS și a Alianței, chiar dinainte de a ni se alătura mama ei. Subliniez acest lucru deoarece Sînziana a fost cea care a implicat-o pe Oana Ursache în activitățile partidului, în perioada în care amândouă locuiau în afara țării”.

Deci asta o recomandă pe fiică, că a făcut din mă-sa secretar de stat…

Numirea în funcții publice pe pile, cunoștințe și relații este hoție ordinară, furt pe față, inegalitate de șanse, corupție. Și, gata! Prin urmare, tot ce ține de politica românească este o mare mânjeală de principii clamate, niciodată aplicate și o pierdere totală a bunului simț (cât exista), de fiecare dată când se ajunge în preajma ciolanului.

Din păcate nu există o unitate de măsură a corupţiei. Nu există un etalon universal acceptat, cum este metrul, litrul, kilogramul.

Dacă pentru apa caldă şi apa rece avem contoare, dacă avem contoare pentru gaz şi termometre pentru gigacalorie, pentru corupţie ar fi trebuit să contorizeze Justița. Să dea ea, în mod corect, anii de pârnaie care să definească coruptul în qintalele sale de nesimțire. Nesimțirea cu care alege să distrugă liniștea unor familii atunci când abuzează de lege, nesimțirea criminală cu care alege să fure din Sănătatea și Educația românilor. Nesimțirea cu care fură kilometri de drum, autostrăzi întregi, poduri, căi ferate, păduri, amenajări funciare. Genul acesta de corupt ar trebui băgat la crime împotriva umanității, la genocid, căci categorii întregi sociale suferă de pe urma faptelor sale.

Furi un spital, omori cu bună știință români. Furi dintr-un drum, omori, cu bună știință, români. Furi o școală, lași fără viitor români.

Din păcate, așa cum există unii care se înțeapă la curent și la gaze, să fure la factură, așa s-au înțepat la Justiție și cele două găști mafiote care se luptă pentru putere în România: cea politică și cea securistă. Chit că-s destul de întrepătrunse, nici ei nu prea mai știu câți sunt unii, câți sunt alții, decât în funcție de cum le zăngăne procurorii cătușa pe sub nas și-i atinge cu balanța și săbiuța Justiția. Abia atunci știu că sunt în gașca greșită.

Ceea ce le doresc să afle și distrușilor de la USR-PLUS care au mințit poporul cu mari și false proteste de stradă.

Și, gata!

Adauga comentariu