Uniți în dezbinare, defilăm ipocriți cu cocarda-n piept – Serbările unui Centenar ratat

Imagine suprarealistă a unui moment supraîncărcat de goliciune! Fanfaronada începută la mijirea anului Centenar s-a accentuat cu fiecare lună dintr-un calendar fals, ipocrit și kitch-os al unor „eveminente” de suprafață închinate tendențios unui moment speculant.

Acesta este rezumatul unui an întreg de consumerism patriotic dus la extrema supreficială și deșănțată a unui libidinism impus de sforarii patriei. Cel mai de preț însemn național, drapelul, a fost călcat în picioarele pline de noroiul perfidiei fiind băgat la înaintare cu orice ocazie, sub diferite forme, în special în cea de cocardă!

Cocarda tricoloră făcută la comandă, cumpărată de la 38+ sau făurită de meșteri artizani, a ajuns însemn al fariseismului patriotic. Pornind de la educatoarea din grădinița încălzită la limită (pentru economie la buget) trecând prin sfintele biserici și poposind în sălile sau birourile administrativ-politice, toți gealații parveniți în naționaliști iubitori de glie românească și-au înfipt cocarda în „cept”, semn al emoției și dragostei față de țară.

Pe bune?! Cocarda ne face patrioți? Chiar nu vă dați seama cât sunteți de penibili și falși cu cocarda ancorată puțin mai jos de gura ce pute a minciună, sau de creierul fixat pe giumbușlucuri și tertipuri hoțești, prefăcuți în îngeri ai societății, cu coarnele și coada ascunse de rânjetele și satisfacțiile prostirii ochilor ce vă privesc!

Un an întreg ați profitat și beneficiat de clemența unei pulimi îngrețoșate de manifestările voastre dedicate nu Centenarului, ci vouă înșivă, căci toate aceste spectacole ridicole și idioate au fost despre și pentru voi, politruci și papițoi! Ați mânjit datini și porturi naționale, căci ați transformat folclorul în prostituție bugetată din buzunarele celor pentru care opinca nu este un „port”, ci este modul lor de viață și asta nu pentru că nu vor ei să evolueze la pantofi, ci pentru că i-ați ținut intenționat în mocirla impotenței voastre.

Ați reușit să inoculați, prin umilii voștri servanți, veninul ipocriziei în acțiuni în care v-ați folosit de inocență! Poate asta doare cel mai tare, căci tulburați de aburul frenetismului ideologic încă înrădăcinat în concepțiile educative ale unora, ați aplaudat și încurajat copiii aliniați în careu cu mâinile ridicate omagiind simboluri, ca apoi să lătrați cu colți de arginți furați că acestea sunt simțămitele lor, că se exprimă patriotic, uitând de scenariile impuse de minți acaparate de bolile cultului personalității.

Îndemnați prostimea la unitate națională, acum în zi de sărbătoare? Ce poate fi mai fals decât atât? Uniți-vă și voi cu ea, dacă vreți să dați exemple! Lăsați nasul mai jos, coborâți gândurile către ei, concentrați-vă munca pentru ei și apoi cereți unitate! Nimeni nu dorește ură națională, voi o emanați!

Ziua Națională este despre bucurie, despre fericire, iar acestea nu înseamnă depuneri de coroane. Sunt destule momente într-un an în care să ne comemorăm eroii. Acum vrem să ne trăim bucuria, iar voi inseminați tristețe! Discursurile voastre, deși sunt auzite, nu sunt ascultate de nimeni, nici măcar de vasalii pupincuriști! Nu credeți? Dați-le extemporal din ce-ați vorbit de la înaltele tribune!

Poate că ne-am dori o Zi Națională pe timp de vară, să nu zgribulim cu stegulețele în mâini, să ne putem bucura fără zece cojoace pe noi. Putem trece peste acest „amănunt”, căci românul vara lucrează, iar iarna explodează, ca dovadă că nu am identificat o zi din 4-5 luni de vreme mai bună în care să extragem seva unei Zi Naționale. Nu-i bai! Așa cum ne putem bucura de Crăciun sau Revelion, ne bucurăm și de 1 Decembrie, dacă nu s-ar raporta totul la voi, la „sobrietatea” voastră falsă, la momentele de tristețe emanate de discursuri goale și depuneri de coroane. E o zi de naștere sărbătorită, nu un parastas al neamului, deși către acel moment ne îndreptăm!

Dar, ce vă pasă vouă... Un mic moment teatral, cocarda în piept să emită patriotism, o defilare care să scoată din anestezia vizuală masa de oameni și gata sărbătoarea! Apoi vin firimiturile aruncate de la masa plătită cu vârf și îndesat tot de cei care cred că beneficiază de clemența și bunăvoința voastră: porția „tradițională” de fasole – cea mai mare batjocură populistă, apoi din nou un moment de prostituție folclorică, pentru erudiți niște fasole cultă sub forma unui concert simfonic, iar la final mocangeala specifică manipulărilor în masă – un concert free cu o trupă bine plătită.

Și focuri de artificii, „wow”-ul de final, probabil singurul moment care ne pune în starea de sărbătoare.

Cocarda și stegulețul tricolor au valoare în pieptul și mânuța unui copil, educat de părinți, nu forțat de un sistem. Cocarda și stegulețul au valoare în pieptul și mâinile populației mândre de cele trei culori, fără fasole, fără coroane și fără discursuri. Doar cu bucurie, emoție reală și acel „la mulți ani” spus din suflet...

Comentarii

Balan Marius- e...

02.12.2018 17:16

D-le RIAN ! Nu mi-am pus in piept vreo cocarda anume sa se vada ca sunt roman. Nu m-am asezat nici la rand pentru a prinde o portie de vasole si un paharut cu jin. Nu am stat intre politruci si i-am evitat cu multa  mila dar si scarba. Am fost intr-un loc drag mie cu familia. Daca va face placere eu va rog sa publicati materialul pe care l-am trimis, nu de alta dar sa se vada ca nu toata lumea se afiseaza din interes electoral. ZAU ca asa este !

Adauga comentariu