Un urmărit penal la Palatul Culturii Bistrița: Cristian Pomohaci – invitat „de onoare” de Ziua Națională, pentru un eveniment online

Deși „onoare” și Pomohaci nu își au locul în aceeași frază, unii au înțeles că se poate trece peste anumite considerente, doar de dragul unei „relații”. Poate că asta ar fi mers dacă era vorba de vreun eveniment privat, însă aici ne raportăm la o instituție publică și la însemnele naționale!

Palatul Culturii Bistrița a decis să marcheze Ziua Națională printr-un eveniment „cultural” online, o reminiscență folclorică a ceea ce pandemia a retezat în acest an, respectiv pleiada de spectacole susținute din banul public, fără niciun efect, fără nicio conotație.

De această dată, managementul Palatului Culturii, aflat în final de mandat, a dorit să marcheze Ziua Națională a României cu un spectacol dedicat acestui eveniment. Având în vedere conjunctura epidemiologică, precum și starea de carantină în care se află municipiul Bistrița, astfel de spectacole se pot ține numai online, fără prezență fizică într-o sală de spectacole.

Având în vedere aceste aspecte, Palatul Culturii Bistrița organizează un concert extraordinar dedicat Zilei Naționale a României, așa cum se precizează pe afișul evenimentului. Acesta va avea loc online și are, pe lângă Ansamblul profesionist „Cununa de pe Someș” (ansamblu al Palatului Culturii), alți doi invitați.

Doamna Sava Negrean Brudașcu va fi prezentă cel mai probabil cu un mesaj adresat bistrițenilor și, evident, cu câteva cântece patriotice din repertoriul artistei, piese înregistrate și redate în cadrul programului respectiv.

Al doilea invitat este urmăritul penal Cristian Pomohaci, un nume care nu are absolut nimic în comun cu evenimentul în sine, cu onoarea și demnitatea unui român, în special de Ziua Națională! Pomohaci, răspopit, vitezoman, evazionist și pedofil urmărit penal, este varianta pe care marii culturali ai municipiului au ales-o pentru o intervenție online și câteva piese ciobănești!

Cristian Pomohaci a mai fost prezent pe afișele evenimentelor organizate de Palatul Culturii Bistrița, fiind vorba chiar de Zilele Orașului, atunci când s-a „renunțat” în ultimul moment la idee, după presiuni mediatice.

Oare chiar era necesară prezența acestui element ce nu face cinste, tocmai de Ziua Națională a României? Dacă tot era și este vorba doar de o intervenție filmată sau live a unui personaj care să transmită cele bune bistrițenilor, nu era mai indicată prezența în acest format a altor artiști, nume fără pete de onoare în catastiful juridic și etic?

Dacă era vorba de un eveniment privat, o nuntă, o cumetrie, organizatorul invita pe cine dorea, însă tocmai de Ziua Națională, tu ca instituție culturală publică să pui pe afiș nume ca Pomohaci, asta este persiflare și indolență, chiar dacă „prestațiile” nu sunt plătite!

 

Comentarii

votant anti pesedeu

24.11.2020 18:41

da eia de la palat crezi ca dau cinste neaparat semnificatiei zilei Nationale ? Sunt doar niste mascarici trecatori aflati in slujba banului si a pesedeului care si-a dat obstescul suflet la primaria bistrita . Vai de curu lor si a nostru .

Adauga comentariu