Un teren pierdut de Primăria Bistrița în instanță – preocupare liberală post facto! Alte probleme din biroul lui Turc: pârtia, Cristian Niculae și eventual „trădătoarea” Monica Săsărman

Tătuca liberalilor bistrițeni, bugetarul Ioan Turc, cel care are acoperire legală pentru timpul în care face conferințe de presă, reîncălzește o ciorbă care ar fi avut alt gust dacă era servită proaspătă: pierderea în instanță a unui teren de către municipalitate, teren ce putea fi folosit acum pentru o eventuală hala/piață en-gros a bistrițenilor.

Este vorba de o bucată de pământ situată pe drumul de centură care a fost subiectul unui anume contract între Primăria municipiului Bistrița și o fabrică de textile. Terenul respectiv (aproximativ două hectare) a fost „vândut” către firma respectivă pentru o sumă derizorie (14.500 de euro). Numai că a existat o clauză în care noul deținător era obligat ca în timp de trei ani să realizeze anumite investiții pe terenul respectiv.

Timp de mai bine de 6 ani (din anul 2010 până în 2016) terenul respectiv nu a fost folosit ca atare, iar municipalitatea nu a făcut absolut nimic pentru a-l recupera. Mai mult decât atât, confrom spuselor lui Ioan Turc, în momentul în care s-a apelat la instanță, juriștii PMB nu au depus la dosar un document definitoriu pentru situația respectivă, o hotărâre a Consiliului Local din anul 2007 în care era prevăzută clauza respectivă.

Procesul a fost pierdut definitiv de municipalitate, astfel că terenul a rămas în proprietatea firmei, acesta valorând la ora actuală undeva între 1,5 și 2 milioane de euro. În același timp, municipalitatea se oferă să plătească un milion de euro pentru un teren asemănător pentru construirea halei/pieței de en-gros.

De ce ne-a spus Ioan Turc toate acestea, acum, când nu se mai poate face nimic? Așa, spre informare, să vedem cât de nașpa e municipalitatea, că sunt juriști slabi, dezinteresați sau poate chiar prea interesați de anumite aspecte, uitând faptul că în tot acest răstimp au existat consilieri liberali în CL, dar care cică nu au avut acces la documentele îndosite în sertarele executivului și nu au știut de ele.

Liderul liberalilor nu vrea să facă nicio plângere nicăieri, nu e genul, el doar a vrut să aducă la cunoștință incompetența aparatului executiv din PMB. Post facto!

Tematica de actualiate este concentrată pe Cristian Niculae care nu vrea să deszăpezească pietonalul, pe Cristian Niculae care s-ar delimita de incompetență în cazul pârtiei, dar care schiază acolo. Cu alte cuvinte, preocuparea bugetarului lider de partid și posibil contra-candidat al numitului Cristian Niculae la fotoliul de primar este una pur politică, evident una electorală.

Rateurile municipalității în raport cu pârtia de schi de pe Cocoș sunt doar chestiuni de oportunitate, nu și de legalitate, așa că alt interes nu este în zona executivă în acest moment. Poate după ce vom afla că PMB a pierdut definitv alte procese, situații în care nu se mai poate face nimic, tot așa, post-facto.

Până atunci, PNL BN își tot numără membri de partid să vadă cum stă. Care nu pleacă de voie bună vor fi excluși, cazul consilerului județean Monica Săsărman fiind deja cunoscut, după ce aceasta s-a afișat la o petrecere PSD (a mai fost și în excursii tot cu PSD) iar situațiile pot să continue. La fel și numele, căci nu este singurul consilier județean liberal în această situație...

În rest, totul bine în PNL Bistrița-Năsăud. Mai sunt mici certuri, ca în orice familie, dar nimic grav. Nu există grupări, nu există tensiuni, toată lumea e fericită. Post facto!

Adauga comentariu