Un rezervor de mare capacitate al Teraplast, care conține solvenți, în pericol de inundare! CODUL ROȘU de inundații a fost prelungit (FOTO-VIDEO)

În urma creșterilor debitelor apelor din bazinul hidrografic Șieu, acolo unde a și fost extins CODUL ROȘU de inundații până la sfârșitul acestei zile, a fost afectat și parcul industrial Treaplast, amplasat pe malul râului Șieu, la Sărățel.

Conform  Intitutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Aapelor, există estimari că debitul total al celor trei cursuri Budac, Șieu și Bistrița vor duce la o creștere în aval de confluență de 130 -150 cm.

O comisie mixta (SGA BN SI ISU BN) condusa de prefectul judetului s-a asigurat ca au fost luate masurile de protejare/ prevenire inundati la un rezervor de pentan (solveți) de capacitate 35000 litri, aflat în parcul industrial Teraplast. La nivelul operatorului economic se iau toate măsurile de protecție care se impun.

Codul roșu de inunații a fost prelungit

A fost alertată populația prin sistemul RoAlert cu privire la un nou cod ROȘU de inundații (valabil pana la ora 24.00) ce vizează comunele: Șieuț, Șieu, Marișelu, Șieu Măgheruș, Șieu Odorhei, Șintereag și Beclean.

Au fost recomandate masuri de adăpostire a populației în zone înalte.

Până la ora 14.30 la nivelul județului Bistrița-Năsăud au intervenit pentru sprijinirea cetățenilor afectați de urmările precipitațiilor din ultimele ore 28 de echipaje încadrare cu 84 de pompieri, ne informează CJSU BN.

 

foto-video: ISU BN

Adauga comentariu