Un parlamentar bistrițean cere excluderea din învățământ a profesorului Vasile Maternik! Acesta nu se va mai întoarce la școală până în 2020, el intrând în concediu medical până la vacanță de iarnă

Scandalul de la Școala Gimnazială din Șanț dintre părinții unor elevi și profesorul de educație fizică și sport Vasile Maternik, cel care a agresat fizic doi elevi, nu a putut trece neobservat la nivelul parlamentarilor bistrițeni. Membru al Comisiei de Învățământ, deputatul bistrițean Cristina Iurișniți, a cerut excluderea din învâțământ a lui Maternik. Pentru acest lucru, Iurișniți a explicat că trebuie modificat cadrul legislative, în sensul în care, dascălii care au o condamnare definitivă pentru comportare abuzivă asupra copiilor să nu mai poată profesa.

                                                                                                       

Cristina Iurișniți: ” Cadrul legislativ trebuie modificat. Acel statut al cadrului didactic este permisiv, nu putem să stăm cu braţele încrucişate şi să nu luăm atitudine.  Acest profesor ţine departe copiii de şcoală, îi intimidează, are purtare abuzivă asupra lor, părinţii protestează, directorul nu-l primeşte la şcoală. A venit cu acel examen de medicina muncii care spune că nu este apt pentru activităţi didactice. Este nevoie de o clarificare şi am modificat Legea 1 şi Statutul cadrului didactic pentru ca aceste persoane care au comportament abuziv asupra copiilor să nu mai aibă acces la activităţile didactice, în urma unor condamnări definitive. Sunt foarte multe cazuri şi în ţară, legea se adresează la nivel general. Am cerut avizul Consiliului Legislativ şi avem un aviz favorabil. Ministrul Monica Anisia a spus da, este o lege bună”, a punctat Iurişniţi.

 

Vasile Maternik nu mai revine la catedră

 

Acest lucru este valabil cel puțin până în ianuarie 2020, fapt ce a liniștit părinții elevilor de la Școala Gimnazială  ”Enea Grapini” care amenințau cu boicotarea anului școlar dacă Maternik se întoarce pe 9 decembrie la catedră.

 

În acest context, conducerea școlii din Șanț a anunțat faptul că Vasile Maternik a acceptat pe cale amiabilă să își ia încă zece zile de concediu medical, ceea ce înseamnă că el ar putea reveni la catedră abia după vacanța de iarnă a elevilor care începe pe 20 decembrie.

 

Cu toate acestea, problemele pe care le are Vasile Maternik cu justiția nu au luat sfârșit, astfel că, joi, 12 decembrie, el  va avea o nouă înfățișare la Judecătoria din Năsăud pentru a răspunde acuzațiilor de agresiune față de o altă elevă, petrecută în primăvara acestui an chiar în perioada când Maternik a fost condamnat după prima bătaie aplicată copiilor din Șanț.

 

 

Adauga comentariu