Un „parfum” de afacere: contrabanda cu fake-uri nu prea „prinde” la Bistrița, dar și când te prinde...

Pe lângă toate nimicurile ce se vând pe sub mână, sau chiar de prin portbagajele unor mașini deloc ieftine, și-au făcut un loc anume și parfumurile, în special în această perioadă a anului când aceste produse sunt la mare căutare, fiind cadourile preferate de pentru cele două zile ale îndrăgostiților (una occidentală și cealaltă neaoșă).

Traficul cu parfumuri contrafăcute este în floare în Bistrița-Năsăud, iar cei care le cumpără nu știu la ce riscuri se expun. Aceste fake-uri provoacă tulburări endocrine, chisturi ovariene, mamare şi chiar cancer de sân.

,,Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat acțiuni preventive, pentru combaterea fenomenelor ilicite din domeniile traficului și comerțului cu țigarete și produse din tutun, precum și producerii și comercializării alcoolului și băuturilor alcoolice. De asemenea, în cadrul acțiunii polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marca identică sau similară cu o marca înregistrată. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că un bărbat de 33 ani, din județul Ialomița ar fi pus în circulaţie, deţinut, folosit şi expus spre vânzare parfumuri  pe raza municipiului Bistrița, cunoscând că acestea provin din săvârşirea de infracţiuni. Produsele poartă reprezentări grafice ce indică mărci notorii identice sau similare cu mărcile larg cunoscute în România și au fost ridicate în vederea confiscării” a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Contactat telefonic de redactorii stiridebistrita.ro, reprezentantul unei parfumerii din Bistrița a spus, sub protecția anonimatului: ,,Și pe noi ne contactează acești șarlatani. Vor să le vândă la prețuri derizorii și noi să le valorificăm ca și cum ar fi originale. Noi nu ne compromitem. Clienții serioși cunosc produsele originale. Deci...nu ne permitem! Foarte bine că sunt în vizorul poliției!”.

La nivel mondial, unul din zece parfumuri este contrafăcut. În România, piaţa neagră a parfumurilor se ridică la zeci de milioane de euro.

 

 

 

 

Adauga comentariu