Un obiectiv istoric, cu potențial turistic unic în Bistrița-Năsăud, transformat în budă publică! Măcar de s-ar încasa o taxă... (FOTO)

Despre catacombele de la Chiraleș am mai scris și ne încăpățânăm să mai scriem, fiind vorba de un obiectiv unic cel puțin pe raza județului Bistrița-Năsăud, dacă nu chiar în țară, obiectiv încadrat la categoria „edificiu natural”, pe post de toaletă publică.

Administrațiile locale și cea județeană investesc în anumite obiective de interes public, unele cu caracter istoric, încadrate la „monumente”, cu potențial turistic, altele fără absolut nicio noimă, dar care sunt încadrate la categoria „centre civice” – un fel de parcuri in the middle of nowhere, evident la mijloc fiind vorba de bani direcționați către anumite firme „prestatoare”.

Adevăratele puncte de interes istoric și turistic, cum este și sit-ul de la Chiraleș, sunt ignorate efectiv de autorități, în acest caz fiind vorba de un „edificiu natural” care nu se regăsește în nicio formă de proprietate, privată sau de stat, adică lăsată de izbeliște.

Citește și CATACOMBELE CHIRALEȘULUI - Fantomele conților Bethlen ținute prizoniere în criptele nepăsării, un reportaj în care puteți descoperi o parte din povestea zonei.

Întreaga zonă a localității Chiraleș este sufocată de istorie și potențial turistic, însă nimeni nu intervine în mod real pentru a exploata aceste resurse unice. Dacă în cazul mocăniței de la Teaca (o altă poveste plină de „har” turistic) s-a intervenit grație unei asociații, iar rezultatele încep să se vadă, la Chiraleș nu există un astfel de interes.

Astfel, catacombele de la Chiraleș sunt doar o budă publică, acolo unde „turiștii” fac ceva pe istoria locului. Măcar de s-ar taxa...

Comentarii

Balan Marius- H...

16.07.2020 21:45

Primaria LECINTA ar putea pune acolo batar hartie igienica . Pai nu ?

Adauga comentariu