Un nou caz de pestă porcină identificat la granița județului Bistrița-Năsăud. Focarul este în Maramureș și e vorba tot de mistreți

Informația a pus pe jar Prefectura Bistrița-Năsăud chiar dacă focarul de infecție nu se află pe teritoriul județului, ci în Maramureș, la Groșii Țibleșului, în apropiere de Târlișua. 

Este vorba de un mistreț depistat de vânătorii maramureșeni, existând suspiciunea în ceea ce privește existența virusului pestei porcine africane.

"Odată cu topirea zăpezilor mișcarea mistretilor s-a accelerat și ne așteaptăm, din păcate, la noi cazuri  Împreună cu fondurile de vânătoare, cu ocoalele silvice și cu autoritățile locale  vom lua toate măsurile care se impun, chiar dacă acest nou caz nu este în județul nostru ci în Maramureș, dar în imediata apropiere" - a declarat Ovidiu Frenț, prefectul județului Bistrița-Năsăud.

Vom reveni cu informații. 

Comentarii

cititor

02.03.2019 11:47

Poate da domnul sa ajunga pesta si prin Bistrita ( fuschea pe limba ... ) , sa " scapam " de toti cei care ne imputzesc cu balega si pisalaul , deversat peste tot, care polueaza panza freatica din zona si produc un disconfort inexplicabil... vecinilor , fara sa-i controleze nimeni , desi exista un program national initiat de cei de la APIA ... " SALVATI APA COPIILOR NOSTRI " ( sau cam asa ceva ... ) 

Adauga comentariu