Un italiano vero, surprins de obiceiurile bistrițenilor de acasă: a trecut de casa de marcat fără să mai plătească bunurile „achiziționate”!

Obișnuit, probabil, cu obiceiurile unor românași întâlniți prin magazinele din peninsulă, un italian care a tranzitat orașul nostru s-a gândit să respecte aceste obiceiuri ca atare.

Conform unui comunicat al jandarmilor bistrițeni, italianul cu pricina și-a făcut niște cumpărături într-unul dintre supermarketurile din oraș, acesta fiind în tranzit prin Bistrița. Și-a luat omul cele necesare, alimente, produse de îngrijire persoanlă și ceva electrice, și având în minte obiceiurile unor românași de prin Italia, care treceau de casele de marcat fără să mai plătească, a trecut și el, crezând că așa se face în mod normal.

Evident, fratele nostru latin nu a înțeles acest obicei pe deplin, căci jandarmii au întocmit pe numele acestuia, actele de sesizare pentru infracţiunea de furt, conform art. 228 Cod Penal, acte care au fost înaintate Poliţiei Bistriţa, pentru continuarea cercetărilor.

Bineînțeles, călătorul nu a fost reținut, prejudiciul recuperat, iar Bella Ciao se aude în surdină...

 

Comentarii

cititor

08.08.2020 08:51

Baca-i ala din poza, cu sigurantza are o afectiune psihica ... Una este sa iesi pe " usa de intrare " in magazin ( nu in cladire ... ci efectiv in raioanele cu marfuri )sa ocolesti casele de marcat si atunci evident este o intentie de furt si alta este daca treci pe la casele de marcat, unde efectiv, cu toate avertizarile casierului, fortzezi si iesi cu marfurile luate din magazin fara sa platesti si atunci clar este infractiunea de furt si daca agresezi casierul s-ar putea sa fie si talharie...  si alta este cand casierul te lasa sa iesi fara sa platesti. In atare situatie, ori este concurs ideal la infractiunea de furt cu acest casier ce este complice , ori o neglijenta in serviciu ptr vanzator .Daca faptuitorul nu a iesit efectiv afara din magazin, nu prea cred ca-i vre-o fapta ci este doar un " incident de scruitate " ptr sistemul de paza, care trebuie sa fie vigilent , sa opreasca persoana si s-o dirizeje spre casele de marcat . Persoana daca are o problema cu memoria, isi poate aduce aminte ca n-a platit, sa se inapoieze la caserie si sa plateasca , pur si simplu. Este similar daca vreti cu cine ia combustibil de la PECO si pleaca de la pompa fara sa plateasca, dar se opreste inainte de a iesi din statie si merge si plateste ...Toata lumea, functie de un anumit context, poate avea o problema cu memoria ... si o anumita " reactie " in contratimp cu " microcipul " ( virusat ) pe care-l are .  

Adauga comentariu