Un gest mic, o faptă mare: și-a donat „averea” literară unei biblioteci comunale! Peste 600 de cărți sunt la dispoziția feldrihenilor, în memoria unui martir clujean (FOTO)

Perioada sărbătorilor de iarnă a fost un prilej devenit tradiție în a ajuta semeni prin diferite donații, marea majoritate a actelor de caritate fiind îndreptată către copii sau persoane defavorizate, iar pachetele oferite au constat în jucării, haine sau dulciuri, hrană și chiar mobilier sau eletrocasnice.

Ionică Scridon, originar din comuna Feldru, a cărui poveste legată de evenimentele din 21 decembrie 1989 petrecute în Cluj-Napoca o puteți reciti AICI, a ales să facă o donație puțin ieșită din comun, în special pentru perioada Crăciunului și mai ales pentru mediul rural.

Donația făcută de Scridon nu s-a concentrat pe un caz anume sau o familie specială, acesta a ales o comunitate pe care să o îmbogățească cu 654 de cărți, marea lor majoritate fiind cu subiecte istorice, inclusiv o impresionantă colecție a „Magazinului Istoric” care însumează un total de 432 de numere colecționate între anii 1967 și 2013.

Alte 222 de titluri vindin domenii diferite, beletristică, cărți tehnice, dicționare, etc., precum și 55 de discuri de vinil. Toată această donație a fost făcută în memoria unui martir al neamului, împușcat pe data de 21 decembrie 1989 la Cluj-Napoca:

„Prin cărțile donate doresc să onorez memoria bunului meu prieten Pop Teodor, erou al Revoluției din 1989, împușact pe podul Astoria – Cluj-Napoca. Cărțile donate vor deveni obiecte de inventar în biblioteca comunei Feldru” – se arată în actul de donare încheiat la data de 28 decembrie 2018 între Ionică Scridon și Primăria comunei Feldru.

Adauga comentariu