Un fost angajat al Leoni, concediat după grevele de anul trecut, a învins compania în instanță!

Un fost angajat al Leoni Bistrița, care a fost concediat în urma participării la grevele care au avut loc în primăvara anului trecut, a câștigat în instanță procesul în care a contestat decizia companiei de a-i desface disciplinar contractul de muncă.

Decizia Tribunalului Bistrița-Năsăud, care a fost pronunțată pe 15 martie a.c., nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

 

Florin Coșilcă este unul dintre zecile de angajați puși pe liber de conducerea companiei Leoni Wiring Systems RO, după ce a participat la grevele din luna mai a anului trecut, pe fondul nemulțumirilor salariale. După aceste mișcări de protest, circa 2.400 de angajați au primit avertisemnte, în timp ce 23 au demisionat, conform Leoni, din proprie inițiativă, iar alți 12, au intrat în procesul de procedură disciplinară.

Dosarul în care Florin Coșilică a contestat sancțiunea disciplinară a ajuns pe rolul Tribunalului Bistrița-Năsăud în luna iulie 2017, iar pe 15 martie anul acesta instanța a dat un prim verdict: decizia de concediere emisă de Leoni a fost anulată, aceasta fiind înlocuită cu sancțiunea reducerii salariului cu 10 procente timp de 3 luni, iar pe cale de consecință, bărbatul trebuie reangajat. Totodată, compania este obligată să ăi plătească lui Florin Coșilică Salariile neîncasate până la data reîncadrării efective.

"Admite în parte acţiunea civilă formulată de reclamantul S.I.L.B., reprezentat legal prin preşedinte M.S., în numele şi pentru membrul de sindicat C.F.A. în contradictoriu cu S L.W.S.RO SRL în consecinţă; Dispune modificarea Deciziei de aplicare a sancţiunii disciplinare nr. RU 28114 din 14.06.2017, emisă de pârâtă, în sensul că, înlocuieşte sancţiunea desfacerii disciplinare a contractului individual de muncă cu sancţiunea reducerii salariale cu 10% pe 3 luni. Dispune pe cale de consecinţă reîncadrarea salariatului pe postul deţinut anterior emiterii deciziei de sancţionare.

Obligă pârâta la plata către salariat a unei despăgubiri, constând în salariile neîncasate (cu aplicarea reducerii de 10% pe 3 luni) până la data reîncadrării efective şi, obligă pârâta la plata dobânzii legale aferente sumelor neîncasate de la data scadenţei până la data plăţii efective. Fără cheltuieli de judecată.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare", este sentința pronunțată de judecătorii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud, pe data de 15 martie.

 

Dintre cei concediați anul trecut, Florin Coșilică este singurul care a avut curajul să dea în judecată compania Leoni pentru desfacerea contractului de muncă.

 

 

sursa foto: Ziar de Bistrița

 

 

Adauga comentariu