Un Duster pentru frații basarabeni: Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va aproba bani pentru dotarea cu o mașina a unei instituții din raionul Glodeni, Republica Moldova

Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Bistrița-Năsăud din 27 iuniei 2018 prevede alocarea sumei de aproape 80.000 de lei pentru achiziționarea unui autoturism Duster destinat Direcției de Asistență Socială și Protecția Familiei din Glodeni, Republica Moldova.

Raionul Glodeni este înfrățit cu județul Bistrița-Năsăud, fapt scos în evidență de președinții celor două instituții, Ion Leucă, respectiv Radu Moldovan, prin numeroasele vizite reciproce, dar și prin activități comune, anul acesta având un calendar plin, fiind vorba de anul Centenarului.

Județul Bistrița-Năsăud, prin Consiliul Județean, și-a luat un angajament în acest sens, cel de susținere inclusiv financiară a fraților de peste Prut. Un prim obiectiv a fost dus deja la îndeplinire, fiind vorba de înființarea unei sucursale a Bibliotecii Județene „George Coșbuc” în Glodeni, valoarea proiectului fiind de 225.000 lei (moldovenești).

Proiectul privind procurarea unui autoturism Duster face parte și el din același plan de întrajutorare a fraților basarabeni, plan ce mai conține, conform unei Decizii luate de Consiliul raional Glodeni, și alte puncte de finanțare venită din partea CJ BN: reparația capitală a acoperișului a două școli din Glodeni, reparația a trei drumuri din același raion, refacerea unui scuar din Glodeni, precum și reparația stadionului Central.

Banii pentru achiziționarea autoturismului Duster au fost prinși în bugetul CJ la capitolul bugetar 55.02.04 – „Alte transferuri curente în străinătare”, suma totală aprobată la acest capitol bugetar fiind de 1.000.000 lei. Românești.

 

Adauga comentariu