Un domn și coasa lui necalibrată, sau cum râde moartea de pământeni. Obiceiuri de la Recea Cristur, implementate pe străzile Bistriței

Sunt momente când îl regăsim pe Kafka în rândurile noastre și nu putem să nu ne întrebăm dacă omenirea îl regretă pe ceh, așa cum îl plângem noi, românii, pe Caragiale. Epigonii lui sunt însă aici, lângă noi, iar asta o simțim frecvent, inclusiv în comunicatele poliției.

Povestea noastră de azi este una simplă și scurtă, iar în miezul problemei este o banală coasă. Ustensila bravilor țărani, folosită, în cele mai multe cazuri pentru cosit, a avut o întrebuințare secundară, una atribuită unei anumite doamne.

În fapt, un domn de 40 de ani din Recea Cristur, județul Cluj, aciuit pe meleagurile bistrițene cu tot cu coasa din dotare, având de pus în practică o ultimă lecție educativă fiului său în vârstă de 23 de ani, în încercarea de a fi cât mai convingător, pe ideea de „eu te-am făcut, eu te omor”, s-a repezit asupra tânărului cu intenții deloc ascunse.

Însă doamna amintită, zeiță a coasei, spre norocul tânărului, i-a decalibrat ustensila tatălui, aceasta fiind atrasă de două autoturisme parcate în zona conflictuală, recte una din străzile liniștite ale Bistriței. Dacă mașinile respective au fost trecute sau nu la victime colaterale, nu știm, însă procurorul de caz a dispus plasarea sub control judiciar a domnului cu coasa pentru 60 de zile.

Din păcate, toată această istorioară este una reală, iar comunicatul oficial al IPJ BN nu lasă loc de interpretări:

La data de 10 iulie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 40 de ani, din Recea-Cristur, județul Cluj, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de tulburarea liniștii și ordinii publice, violență în familie și distrugere. Ulterior, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa a dispus plasarea sub control judiciar a acestuia pentru 60 de zile.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în seara de 10 iulie a.c., în timp ce se afla pe o stradă din Bistrița, din cauza unor neînțelegeri cu fiul său de 23 de ani, cei doi s-au ameninţat și agresat reciproc. La un moment dat, bărbatul de 40 de ani ar fi încercat să-l lovească cu o coasă pe celălalt, provocând astfel distrugeri la 2 autoturisme care erau parcate pe o stradă din Bistrița.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, violență în familie și distrugere.

Dacă vă vine să râdeți, plângeți. Și viceversa...

Adauga comentariu