Un deputat bistrițean ia la bani mărunți „merele” lui Crețu. De Paște se poate lega și de „ouăle” primarului? JOS PĂLĂRIA, Cristina Iurișniți!

A venit și vremea în care ne dăm jos pălăria în fața Cristinei Iurișniți, deputatul USR de Bistrița-Năsăud, aceasta fiind deja la cel puțin a doua „interpelare” directă către Primăria municipiului Bistrița.

Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public este cea mai puternică dintre armele pe care orice cetățean le are la dispoziție pentru a forța transparența funcționării unei instituții de stat.

Deși nu în totdeauna răspunsurile acestor instituții vin la timp, unele chiar nu mai vin deloc, această „armă” este folosită în general de către jurnaliști. Și parlamentarii recurg la acest mijloc de informare, Cristina Iurișniți fiind un exemplu în acest sens.

Deputatul bistrițean a făcut o astfel de cerere către Primăria municipiului Bistrița, în speță către primarul Ovidiu Crețu, pe la mijlocul lunii ianuarie atunci când s-a interesat, în numele cetățenilor, de motivele care l-au îndemnat pe edil să stabilească un orar neadecvat pentru folosirea pârtiei de schi de pe Cocoș.

Deunăzi, deputatul bistrițean, prin intermediul filialei USR Bistrița, a mai făcut o cerere pe Legea 544/2001 în care cere Primăriei Bistrița să precizeze dacă celebrele mere din fibră de sticlă/plastic/carbon amplasate pe spațiul verde în apropierea unor intersecții din municipiu au autorizațiile și avizele necesare în aceste situații:

„Știați că... Primăria Municipiului Bistrița a amplasat merele gigant în apropierea trecerilor de pietoni, reducând vizibilitatea, cu avizul Poliției Rutiere? Că amplasarea lor pe spațiul verde este posibilă doar cu aviz de Mediu? Noi le-am cerut Autorizația de Construire. Ca să ne convingem că au respectat legea și au "la dosar" respectivele avize” – precizează semnatarii petiției.

Pentru faptul că doamna deputat Cristina Iurișniți și-a găsit timpul și energia necesară pentru a se implica într-un anume fel în mod direct în problemele urbane ale Bistriței, redacția stiridebistrița.ro își dă JOS PĂLĂRIA în fața dânsei!

P.S. Aceeași situație referitoare la autorizațiile și avizele legale și necesare pentru amplasarea unor obiecte pe spațiul public se poate extinde și în cazul struților, iar în perioada pascală pentru celebrele „ouă” ale primarului Crețu, dacă aceste „mobiliere urbane” sunt aplasate pe spațiile verzi și/sau pot afecta vizibilitatea în trafic.

Comentarii

Balan Marius- e...

06.02.2019 12:42

Stati cuminti ca poza cu spatiul verde din Piata Centrala nu este valabila in opinia administratiei care manipuleaza cetatenii. Cica acolo figureaza curti, constructii, anexe si buzi de la Gimnaziul German de fete. Deci CF-ul nu a fost actualtzat de peste 100 de ani si terenul nu a fost inscris dupa modul de folosinta. Astfel in tot ce face primaria privind amplasarea acestor ciudatenii de poliester o face incalcand mai multe legi. Legea 24 spatii verzi, legea 7 a Cadastrului etc. 

Olimpia

07.02.2019 04:42

Acțiunea este inițiativa echipei USR Bistrița , d-na deputat nu are nici o legătura cu aceasta , acest articol dezinformează .

Rian Farcasiu

07.02.2019 14:49

s-a precizat faptul că acțiunea respectivă a fost realizată prin intermediul filialei municipale USR Bistrița. Dar USR în BN înseamnă Iurișniți, nu?! Că nu s-au prezentat alți vectori de imagine în acest sens, deci dacă există vreo dezinformare, voită sau nu, tot din interior pornește

Adauga comentariu