Un copac pentru sufletul bistrițenilor. Doru Mârza știe de ce…

Și de-ar fi, când va fi iar duminică-ntr-o zi ,Tu să te gândesti la mine, Nopți la rând port în gând, chipul tău și ora când am să mă întorc la tine.

E un cântec frumos, evident, dar e doar un cântec al lui Ducu Bertzi, un cântec care poate deveni real grație unui proiect de hotărâre votat astăzi în ședința ordinară a consiliului municipal Bistrița. Cum ar fi dacă, o tânără familie sau niște tineri căsătoriți ar planta un copac la evenimentele considerate importante de ei, de cei din jurul lor. Ar fi bine, ar fi frumos, ar fi ecologic. Asta vrea ecologistul Doru Mârza și, care a scris acest inedit proiect de hotărâre, document inițiat de consilierii PER și UDMR. Potrivit lui Mârza, ”proiectul oferă posibilitatea și dreptul tinerilor părinți și tinerilor căsătoriți să planteze un copac primăvara sau toamna, într-un cadrul unor campanii care vor fi organizate de Primărie în locațiile publice care vor fi stabilite de către serviciile de specialitate din subordinea primăriei”.

Proiectul EcoPARC va cultiva o relație mai apropiată între cetățenii Bistriței și mediu, legând afectiv oamenii de arborii pe care îi vor planta și pe care îi vor urmări în timp cum cresc. Prin extensie, bistrițenii vor privi mai atent și cu drag natura care ne înconjoară și care e indispensabilă pentru o viață frumoasă și pentru un mediu sănătos.

”Mulțumesc tuturor colegilor din Consiliul Local și îi felicit pentru că au susținut acest proiect și pentru votul în unanimitate acordat.

Vreau să subliniez faptul că acesta este unul din motivele și scopurile pentru care Partidul Ecologist Român este prezent în Consiliul Local Bistrița, și anume acela de a susține, de a promova și de a implementa principiile Ecologismului politic în Administrația publică locală”, a scris Doru Mârza pe pagina sa de socializare.

tricou

Adauga comentariu