Un consilier municipal este interesat de subiectul stațiilor de autobuz dotate cu tabele electornice de afișaj, după publicarea unui material pe acest subiect în stiridebistrita.ro

În urma publicării materialului „MARE MINUNE: S-au aprins primele beculețe ale unei tabele de afișaj electronic dintr-o stație bistrițeană de autobuz!”, consilierul municipal Nicolae Pavelean (USR-PLUS) reacționează pe facebook și promite discutarea acestui subiect în cadrul viitoarei ședințe de Consiliu.

Acesta precizează faptul că 20 de stații din municipiul Bistrița au fost dotate cu sisteme electornice de afișaj pe parcursul anilor 2017 și 2018, o investiție de peste 80.000 de euro, însă acestea nu a fost funcțională niciodată.

„Nu e tocmai ușor să readuci la normalitate un oraș după ce timp de 12 ani a fost administrat haotic de PSD-iști și multe investiții au fost făcute doar pentru a servi pe unii sau pe alții cu o lucrare bine plătită.

Astăzi vorbim despre stațiile de autobuz din Municipiului Bistrița, dotate cu panouri electronice de afișaj, nefuncționale timp de 3 ani, deși s-au investit peste 80.000 de EURO în ele. Deci undeva la aproximativ 4.300 de EURO/bucată”, precizează Nicolae Pavelean într-o postare pe facebook.

După deja uzatele lamentări legate de „moșteniri”, Pavelean salută inițiativa Primăriei de a „băga în priză” aceste tabele, chiar dacă nu pe toate, fiind mulțumit cu informațiile ce sunt afișate în acest moment:

„Zilele aceste, unul dintre panourile de afișaj electronic din cele 20 de stații dotate astfel, a fost pornit și chiar dacă nu afișează toate informațiile pe care le așteptăm, funcționează și oferă totuși niște informații utile cetățenilor”.

Numai că singurele informații prezentate călătorilor sunt, așa cum arătam și în materialul citat mai sus: „Primăria municipiului Bistrița” și „Stația nr.20 Bulevardul Independenței”.

Tot Pavelean, în postarea sa, spune că va lua acest taur de coarne și va aduce în discuție acest subiect în viitoarea ședință de Consiliu Local:

„În cadrul următoarei ședințe de Consiliu Local, voi aduce acest subiect în discuție, pentru a vă informa care este planul conducerii primăriei municipiului Bistriţa, referitor la utilizarea acestor stații. La fel și în cazul panourilor de afișaj din zona pietonală pe care sunt sigur că vechea administrație a prădat o sumă importantă de bani din bugetul local și acestea nu au fost puse în funcțiune așa cum ar fi trebuit”, conchide Pavelean.

Până la urma asta e treaba consilierilor, să preia din teritoriu, de la cetățeni sau chiar din presa locală, subiectele reale ce trebuie atinse în Consiliu, fapt pentru care îi dăm „jos pălăria” tânărului userist bistrițean. În acelați timp este însă momentul de a lăsa lamentările „moștenirilor” deoparte și apoi să se treacă la munca efectivă, căci promisiunile electorale la asta făceau trimitere, căci se știa prea bine ce rămâne de făcut în urma administrației precedente.

În Bistrița există peste 150 de stații de autobuz, desfășurate pe cele 15 linii de transport urban de călători, însă doar 20 de stații au „beneficiat” de aceste investiții. Restul stațiilor sunt încă în „epoca de aur” și așteaptă răbdătoare trecerea în anul 2021.

Dacă e să mai vorbim și de sistemul de tiketing, atunci chiar că suntem pretențioși din calea-afară!

Citește pe aceeași temă:

Bistrița rămâne la nivelul de localitate rurală când vorbim de transportul în comun: stațiile moderne și sistemele electronice de ticketing, doar pe hârtie!

Ciorba reîncălzită a Transmixtului pe (ara)gazul Primăriei Bistrița: STAȚIILE „ELECTORNICE” DE AUTOBUZ!

Comentarii

Carcotas

13.02.2021 10:11

Nu mai cheltuiti mai banii publici e tot felul de prostii inutile social ! Nu va mai luati dupa tot fell de idei tampite , din care " castiga smecherul " respectiv ! Sunt destule alte prioritati ...

Gica

14.02.2021 12:05

Mereti ma si nu mai fu*eti banii publici pe tot felul de prostii , fara nici o utilitate publica,  doar asa... sa sifonati niste bani publici unor "smecheri " ai sistemului ... ! Sut ele alte prioritati strict necesare .

Adauga comentariu