Un concert rock după un festival al sarmalelor, cârnaților și al prăjiturilor de Crăciun este ca o zeamă de varză după o beție! Tot de Crăciun...

Pentru cei care tradiționalismul consumerist din ajunul și ziua de Crăciun se poate condimenta și cu o ieșire nonconformistă, acolo unde și sipritul trebuie hrănit ca atare, există cel puțin o variantă locală în acest sens.

Un concert rock, chiar dacă nu este organizat în aer liber în cadrul vreunui festival de anvergură, poate aduce un anume echilibru celor care consideră hrana spirituală un element definitoriu în stilul rebel al personalității lor.

Un astfel de eveniment este organizat în data de 26 decembrie la Grădina Edenului din Bistrița, strada Poligonului, în imediata apropiere a bazei Iproeb. Iubitorii genului au ocazia de a petrece împreună cu două trupe locale, cât se poate de neaoșe, dar și două trupe din Cluj-Napoca, una dintre acestea venind la Bistrița și cu album proaspăt scos din studio.

iarba Fiarelor îmbină arhaicul limbajului bistrițean cu linia melodică actuală într-un proiect cel puțin deosebit. Punkarta, cea de-a doua trupă locală (foto titlu), este tot o îngemănare, de această dată dintr-un underground ritmic și vocal bazat pe hip-hop, susținut de o orchestrație rock inedită.

Clujenii de la Satellites vor continua show-ul cu ritmuri alternative, iar Luna Amară își vor lansa la Bistrița albumul NORD. Bineînțeles, va fi și un atfer-party, Can Uric fiind maestrul de ceremonii până la mijitul zorilor.

Seara rock face parte dintr-un program de două zile intitulat „alternative paradox”, prima seară, 25 decembrie, fiind dedicată muzicii techno, seară în care au evoluat Taka Tomo, Lenny Rowe, Darius Vîrtic și Cosmin Horațiu.

Adauga comentariu