Un cadou pentru 120.000 de români: Computer Tomograf donat de Vatican Spitalului orășenesc „George Trifon” din Năsăud! (FOTO-VIDEO)

Sărbătoarea Centenarului la Năsăud este marcată de un cadou nesperat pentru mai bine de 120.000 de români arondați spitalului orășenesc „George Trifon”: un computer tomograf donat de Academia Internazionale Mauriziana, tocmai de la Vatican.

Pentru a marca acest eveniment, Eminența Sa Francesco Cardinal Monterisi și Excelența Sa Ducele Don Fabrizio, Mechi de Pontassieve, Baron de Salle și Nobil de Fiesole, din partea Academiei Mauriziana, s-au deplasat la Năsăud împreună cu alți membri ai Academiei, dar și reprezentanți ai Consulatului Onorific al Italiei la Cluj, aceștia fiind acompaniați de prof. Univ. Dr. Vasile Sebasitan Dâncu, fiu al locului.

 

În semn de recunoștință pentru donația făcuta, precum și pentru onoranta vizită a Eminenței Sale Cardinalul Francesco Monterisi, Primăria orașului Năsăud a conferit titluri de cetățeni ai orașului binefăcătorilor.

După citirea de laudatio celor trei cetățeni de onoare și înmânarea plachetelor și a diplomelor, oaspeții au făcut o scurtă vizită la spitalul orășenesc Năsăud, un spital care deservește întreaga zonă a Văii Someșului Superior, aici fiind vorba de peste 120.000 de oameni.

La finalul vizitei s-au adresat cuvinte de mulțumire din partea primarului Năsăudului, Mircea Romocea, managerului instituției spitalicești, Daniel Marcu, precum și din partea protopopului ortodox al Năsăudului, Ioan Dâmbu.

Eminența Sa Cardinalul Francesco Monterisi s-a arătat bucuros de faptul că a reușit să facă acest cadou românilor din zonă chiar în apropierea Zilei Naționale și a asigurat auditoriul că acest CT este doar începutul unei colaborări.

Profesorul universitar dr. Vasile Sebastian Dâncu s-a angajat și domnia sa în continuarea realțiilor dintre Năsăud și Academia Mauriziana, fiind „obligat” nu numai de faptul că este un fiu al locului, dar și de titlul oferit de autoritățile locale, cel de „cetățean de onoare” al Năsăudului.

CT-ul donat urmează a fi pus în funcțiune aproximativ peste 6 luni, timp în care se va atesta aparatul și se va întocmi proiectul necesar aplasării acestuia în spital. Între timp, manageriatul Spitalului orășenesc „George Trifon” din Năsăud a reușit achiziționarea din fonduri prorpii a unui aparat necesar intervențiilor laparoscopice, în valoare de 320.000 lei.

Adauga comentariu